FOTO&VIDEO. Noua față a grădiniței nr. 11 din Brașov. Una dintre cele mai căutate unități preșcolare din ora a fost extinsă și complet renovată, iar din septembrie va avea toate dotările „la cheie”

Lucrările de extindere prin mansardare a Grădiniței nr. 11 Căsuţa Bucuriei din cartierul Tractorul au fost finalizate, astfel că atunci când se vor întoarce aici, cei mici vor avea o unitate de învăţământ preşcolar mai spaţioasă şi complet reabilitată.

Fiind una dintre cele mai căutate grădiniţe din oraş, autorităţile locale au apelat la un proiect de extindere prin mansardare, care a adus astfel patru săli de clasă în plus, ce vor putea primi până la 100 de copii faţă de capacitatea de până acum. Potrivit primarului George Scripcaru, Grădiniţa nr. 11 din Tractorul are disponibile, în urma acestei extinderei, 300 de locuri. 

Pe lângă cele patru săli de clasă noi, au mai fost create şi  o sală multifuncțională, toalete pentru fete și băieți, toalete pentru personal, spațiu pentru spălătorie.  La aceasta se adaugă două scări exterioare, pentru ieșire în caz de incendiu. Prin acest proiect, din anul școlar 2020-2021 la nivelul acestei grădinițe vor funcționa 12 grupe de copii. Până în prezent funcționau 8 grupe, în interiorul grădiniței, iar alte două grupe funcționau în creșa nr. 5 din imediat vecinătate, care își va putea extinde și ea activitatea.

„Această grădiniță a fost extinsă și reabilitată, transformată așa cum o vedeți astăzi. Ea face parte dintre proiectele finanțate prin Programul Operațional Regional, adică am luat bani de la Uniunea Europeană să reabilităm și să extindem ceea ce vedeți astăzi aici. La această grădiniță sunt 300 de copii, este o grădiniță foarte bună, foarte căutată și cred că odată cu revenirea activităților, atunci când va fi acel moment, această grădiniță este pregătită, și în condițiile actuale, să asigure copiilor tot ceea ce este necesar pentru funcționarea în condiții de siguranță. Dacă observați, s-au pregătit măsuțele, iar așezarea lor ține cont de distanțarea socială, așa cum este reglementată astăzi, și de care trebuie să ținem cont noi toți. Să sperăm că și copii vor reuși să înțeleagă acest lucru, noi facem tot ceea ce trebuie a să fim pregătiți pentru orice eventualitate, în orice condiții am fi, odată cu deschiderea anului școlar. Mai avem și alte lucrări de investiții și reparații în unitățile de învățământ  de pe raza municipiului Brașov, care astăzi sunt în derulare, unele sunt de anvergură, cum este Colegiul Unirea, Creșa de pe Apollo sau Școala 2, altele înseamnă doar lucrări de reparații, și indiferent de situația dată noi trebuie să facem în așa fel încât să fim pregătiți pentru deschiderea anului școlar ca și într-o situație normală. Mă bucur foarte mult că am reușit să venim astăzi aici, pentru câteva clipe am devenit și noi copii de grădiniță. Le mulțumesc cadrelor didactice și personalului administrativ de la această grădiniță, pentru că fac o treabă extraordinară, pentru că se ocupă de 300 de copii, asta înseamnă că 300 de familii au o problemă în minus pentru că au copilul la o grădiniță care le asigură tot ce trebuie. Acești copii lipsesc astăzi de la această grădiniță, chiar dacă ea arată foarte bine, fără copii este o doar o clădire care arată foarte frumos, bine mobilată, dar nu o grădiniță. Să sperăm că acești copii vor veni cât de curând aici și forfota grădiniței dintr-o perioadă normală va reveni aici cât de curând”, a declarat primarul George Scripcaru.

În urma modernizărilor și adaptărilor la noile capacități și cerințe ISU, parterul a suferit modificări, suprafața spălătoriei micșorându-se de la 245,41 mp la 15,80 mp, prin realizarea unui perete de compartimentare pentru un acces separat, cu intrare din exterior, la centrala termică, cu ușă metalică, și au fost construite o scară cu 5 trepte și o platformă de beton. Pentru siguranța circulației pe această zonă a fost realizată balustradă din protecție de metal. La etaj au fost zidite ferestrele aferente scărilor metalice și realizate uși de acces la scările de incendiu și un perete despărțitor din gips carton la nivelul casei scării. De asemenea, au fost executate tencuieli interioare pentru ferestrele zidite la parter și etaj şi a fost realizată mansardarea construcției existente, prin ridicarea pe contur cu pereți de zidărie.

Scările nou realizate ce fac legătura între ultimul etaj și mansardă sunt de beton armat și placate cu  pardoseli din covor PVC, plinte PVC pe treptele nou create, colțare de protecție muchii trepte. Pentru a se obține o mai bună rezistență în timp și un aspect superior, balustrada din casa scării a fost construită din inox. La acoperiș au fost realizate lucrări de desfacere hidro-izolații, demolare elemente beton la coșurile de fum și șapă de protecție. Învelitoarea este de țiglă ceramică și s-au montat ferestre la mansarda. În sălile de clasă și birou a fost montat parchet laminat iar pe holuri, anexe, grupuri sanitare spații de depozitare, gresie.

Lucrările, începute la 10 iunie 2019, au fost realizate de Asocierea dintre SC Deanda Prim Invest SRL-D – lider de asociere și SC Ovi Construction Real Estate SRL – asociat, în cadrul unui contract de execuţie, în valoare de 1.845.635,03 lei fără TVA.

În cadrul proiectului de finanțare sunt cuprinse dotarea mansardei cu mobilier nou, echiparea cu echipamente IT și ustensile bucătărie. Procedura de achiziție se află în derulare.

„Ne bucurăm că am reușit, împreună cu Primăria Brașov, să avem o astfel de realizare, pentru că grădinița noastră este una recunoscută și solicitată la nivelul municipiului Brașov, datorită echipei de cadre didactice și personal nedidactic foarte bine pregătite, datorită dragostei pentru copii și a dăruirii cu care-și fac treaba, și pentru că managementul grădiniței s-a preocupat întotdeauna de starea de bine a copiilor și a familiilor din comunitatea braşoveană. Am reuşit suplimentarea cu 100 a numărului de locuri din această grădiniță, o mare realizare pentru cartier, în primul rând, și pentru municipiu. Noi până acum am ocupat și parterul creșei, iar în urma realizării acestei mansardări am redat și creșei din imediata vecinătate locurile respective, pentru că și la ei sunt solicitări foarte mari, iar în grădinița noastră vin copii mai mulți și ne putem atinge sloganul și crezul, «copii fericiți, părinți mulțumiți». Grădinița a fost mansardată, a fost suplimentată cu patru clase, două grupuri sanitare aferente celor patru clase, un cabinet didactic, un cabinet psiho-pedagogic, o cancelarie pentru personal, săli de depozitare materiale și oficiu pentru spălat vase și a fost reabilitată întreaga grădiniță, pe lângă această mansardare”, a declarat Daniela Florescu, directorul Grădiniței nr. 11 – Căsuța Bucuriei.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.