Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov se pregătește să se mute la Mârzescu. Acolo va fi amenajată și o Secție ATI pentru pacienți COVID

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov va începe mutarea în „noua casă”, la Pavilionul Mârzescu, după ce a primit în administrare imobilul printr-o hotărâre aprobată de Consiliul Județean Brașov. Mutarea se va face în două etape, pe măsură ce sunt eliberate de Spitalul Clinic Județean Brașov cele două clădiri ce compun pavilionul. 

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, a declarat că în prima etapă se va elibera clădirea veche din incinta Pavilionului Mârzescu, unde sunt acum sunt secțiile ORL și Oftalmologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență.

„În clădirea respectivă este și un bloc operator, astfel că există și o stație de oxigen, iar aceasta nu va fi mutată ci va fi folosită de viitoarea Secția ATI a spitalului de Pneumoftiziologie, care va avea o capacitate de 10 locuri”, a declarat Adrian Gabor, care a precizat că noua „Terapie intensivă” de la Județean va putea fi folosită, în primă fază, pentru tratarea cazurilor critice de COVID-19. 

De altfel, inițial, Secția ATI a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ar trebuit să fie amenajată într-un pavilion de pe Stejăriș al spitalului, fiind achiziționate mai multe echipamente. Ba mai mult a fost lansată și procedura pentru achiziționarea ventilatoarelor, a fost desemnat un câștigător, dar furnizorul s-a răzgândit. De altfel, încă din primăvară, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie a declarat că urmează ca spitalul să fie mutat la Mârzescu, așa că nu mai are sens să se facă se amenajeze Secția ATI la Stejăriș. 

Totuși, Gabor a precizat că noua „Terapie intensivă” de la Pneumoftiziologie va fi amenajată după Secția ATI modulară din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. 

În etapa a doua Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov va elibera spațiile din clădirea mai nouă de la Pavilionul Mârzescu, urmând ca acestea să fie preluate de Pneumoftiziologie. 

Reamintim că Spitalul de Pneumoftiziologie a mai funcționat la Mârzescu la începutul anilor 1980. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.