Mutarea Spitalului de Pneumoftiziologie, în pavilionul Mârzescu, se amână din nou

Anunțată de mai multe ori până acum, mutarea Spitalului de Pneumoftiziologie de la Stejăriș, în pavilionul Mârzescu al Spitalului Județean se amână din nou, până când clădirea de pe str. Al. I. Cuza va primi autorizație de funcționare.

Spitalul Pneumo va rămâne cel puțin încă o lună în clădirile de pe drumul Poienii, pentru care Consiliul Județean va plăti în continuare o chirie de 5.400 de euro pe lună. Plenul Consiliului Județean va supune aprobării, în ședința din 30 iunie, un proiect de hotărâre pentru prelungrea cu o lună a plății chiriei, pentru perioada 1 – 31 iulie 2022. Solicitarea de amânare a mutării a venit din partea conducerii Spitalului de Pneumoftiziologie. Motivul prelungirii șederii la Stejăriș este legat de faptul  deocamdată nu a fost eliberată autorizația de funcționare pentru Pavilionul de la Mârzescu, de pe strada Al. I Cuza. 

Mutarea Spitalului de Pneumoftiziologie în Pavilionul Mârzescu a fost pregătită încă din anul 2020, însă nu a putut fi realizată din cauza pandemiei și a stării în care se afla clădirea de pe Al. I. Cuza. În plus, unitatea sanitară nu a reușit să găsească suficient de repede un constructor care să lucreze la reabilitarea pavilionului Mârzescu.

Astfel, contractul de închiriere pentru cele trei clădiri private pe care Spitalul Pneumoftiziologie le ocupă la Stejăriș s-a tot prelungit succesiv din 2018 – când s-a finalizat inițiat, prin mai multe decizii ale Consiliului Județean. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.