Spitalul Județean Brașov va trebui să elibereze Pavilionul Mârzescu. Acesta va fi preluat de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va prelua Pavilionul Mârzescu de pe strada Cuza Vodă nr. 2, în care funcționează acum mai multe secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, printre care Oncologia și Hematologia, dar și un centru de dializă. 

Decizia privind preluarea pavilionului de pe Cuza Vodă nr. 2 a fost anunțată de mai mult timp de administrația județeană brașoveană, iar un proiect de hotărâre în acest sens a fost inclus pe ordinea de zi a plenului de vineri a Consiliului Județean Brașov. 

Conform proiectului, secțiile Spitalului Județean Brașov care funcționează acum la Mârzescu vor fi mutate în  pavilioanele Central, Tractorul, Astra. „Predarea-primirea imobilului se va face pe bază de proces-verbal încheiat între Consiliul Județean Brașov și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, care va fi anexă la contractul de administrare, în termen de 10 zile de la adoptarea hotărârii de Consiliu Județean”, se arată în proiectul hotărârii de Consiliu Județean. 

De ce preia Pneumoftiziologia Pavilionul Mârzescu 

În prezent, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov funcționează în Stejăriș (Aleea Dealul Spirii), în șase pavilioane, dintre care trei sunt retrocedate și pentru care se plătește chirie. De asemenea, în clădirile retrocedate nu se pot face investiții, iar acest lucru afectează calitatea actului medical. În aceste condiții, de mai mult timp, conducerea spitalului a solicitat mutarea unității în Pavilionul Mârzescu, unde se pot amenaja spații medicale corespunzătoare.  De altfel, la Mârzescu ar urma să se amenajeze și Secția ATI a Spitalului de Pneumoftiziologie, care, inițial, ar fi trebuit să fie realizată în Stejăriș. 

Pavilionul Mârzescu  are o valoare de inventar de valoarea totală de inventar de 20.937.422 lei și este compus din două corpuri de clădire, respectiv Corpul A (regim de înălțime D+P+1E+M, construcția fiind dispusă după forma literei T) și Corpul B (regim de înălțime D+P+2E, cu lift, construcția fiind dispusă după forma literei T).   

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.