VIDEO. 43% dintre pacienții cu COVID ajunși la secția de ATI la Spitalul Județean Brașov au decedat. Dr. Cătălin Mișarcă: „Totuși, stăm mult mai bine față de media națională”

43% din pacienții cu COVID-19 care au ajuns în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov au decedat. Potrivit datelor prezentate de directorul medical al spitalului, dr. Cătălin Mișarcă, în secția ATI-COVID a spitalului au fost internați, de la începutul perioadei pandemice 154 de pacienți, iar 67 dintre ei au murit. 

Acesta a declarat că, în ciuda celor 67 de decese din secţia ATI-COVID, situaţia nu este atât de dramatică, dacă e să luăm în considerare procentul de mortalitate de la nivel naţional, care se apropie de 60%. 

„În acest moment avem 12 internaţi cu COVID în secţia specială de ATI, de la parter, dintre care doi sunt intubaţi”, a declarat dr. Cătălin Mişarcă. 

Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Braşov, destinată pacienţilor cu COVID are 15 paturi, dintre care două sau trei rămân în permanenţă goale, pentru cazuri de urgenţă maximă. Pacienţii care ajung aici sunt în stadii grave sau severe şi sunt  oxigenaţi fie prin oxigen prin mască, fie prin oxigen cu mască CPAP sau, în ultimă instanţă, prin intubare.  

 

1 Comentariu

  1. E amuzant sa prezinți statistica deceselor la o afecțiune la care încă nu ai un tratament! Și sa întrebi de ce mor și de ce atâția !De ce nu a întrebat nimeni de ce se moare de rujeolă! Se întorc voinici noștri curajoși de la mare și vedem! Ei se distrează, unii mor și noi prostii intram pentru ei iar pe stare de Urgență! Mor, statistica comparativă e irelevanță și fără sens!Terapia e doar de susținere, nu de lupta cu virusul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.