Admitere la Universitatea Transilvania. Peste 3.500 de locuri pentru studii de licenţă, în sesiunea din septembrie

Pentru admiterea în anul universitar 2020-2021, în sesiunea septembrie, Universitatea Transilvania din Brașov va scoate la concurs, 511 locuri finanțate de la buget și 2.500 de locuri în regim cu taxă pentru studii universitare de licență cu frecvență. După prima sesiunea de admitere, pentru învățământ la distanță mai sunt disponibile 380 de locuri și 130 de locuri cu frecvență redusă. 

Din locurile finanțate de la bugetul de stat pentru programele de licență, mai sunt disponibile 19 locuri destinate absolvenților de licee situate în mediul rural, 3 locuri pentru candidații de etnie rromă și 24 pentru etnicii români din afara granițelor țării. 

În sesiunea septembrie 2020, admiterea la facultățile Universității Transilvania din Brașov va consta la toate programele de licență într-un concurs de dosare (pe baza mediei de la bacalaureat sau a unei combinații a acesteia cu note obținute la anumite discipline la bacalaureat sau în timpul liceului). Singura facultate care nu mai organizează admitere la programele de licență este Facultatea de Medicină (toate locurile au fost ocupate în sesiunea iulie 2020). Sunt prevăzute probe practice de specialitate la Facultatea de Muzică iar Facultatea de Psihologie și Științele Educației organizează probe eliminatorii la programele de licență din domeniul Științele Educației. 

Înscrierile vor avea loc on-line, în perioada 7-10 septembrie 2020. Afișarea listelor cu candidații admiși la toate facultățile se va face pe 14 septembrie. Probele practice și cele eliminatorii dar și probele la masterat la toate facultățile, cu excepția Facultății de Medicină, sunt programate în perioada 11-13 septembrie. 

La concursul de admitere pentru programele de masterat, Universitatea Transilvania din Brașov va scoate la concurs pentru sesiunea septembrie, peste 230 de locuri finanțate de la buget și 1.300 de locuri cu taxă, Pentru forma de învățământ cu frecvență redusă, pentru programele de masterat, mai sunt disponibile 153 de locuri. Pentru etnicii români din afara granițelor țării, după prima sesiune de admitere, au rămas disponibile 7 locuri, iar pentru candidații de etnie rromă 1 loc.

Candidații declarați admiși pe locurile finanțate de la buget sunt așteptați să depună actele de studii în original în 15 și 16 septembrie. Tot pe parcursul acestor două zile, candidații admiși pe locurile cu taxă trebuie să trimită dovada plății primei tranșe din taxa de școlarizare, conform contractului de admitere. 

Afișarea listelor finale de admitere pentru sesiunea septembrie va avea loc pe 17 septembrie. 

Facultatea de Medicină organizează examen de admitere la master doar în această sesiune, înscrierile realizându-se în perioada 19-21 Septembrie 2020, iar susținere colocviului de admitere: 22-23 Septembrie 2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.