Adrian Veştea: „Nu am folosit niciun leu din creditul luat de judeţ pentru aeroport. Banii sunt disponibili pentru alte proiecte”

Creditul pe care judeţul Braşov l-a luat pentru construirea aeroportului de la Ghimbav nu a fost utilizat, întreaga sumă, de 150 de milioane de lei, fiind disponibilă pentru alte proiecte viitoare ale administraţiei judeţene, a declarat, luni, pe şantierul viitorului aeroport braşovean, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, lider al PNL Braşov.

Conform acestuia, valoarea totală a creditului contractat, de 200 de milioane de lei, de la BCR şi Eximbank, din care 50 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor şi a infrastructurii de sănătate din judeţ şi restul pentru finalizarea lucrărilor la aeroport, va putea fi utilizată pentru alte proiecte, după cum va decide viitorul legislativ judeţean. 

„Creditul pe care judeţul Braşov l-a luat pentru aeroport nu a fost utilizat pentru că am găsit alte resurse financiare pentru a finaliza acest obiectiv important. (…) Nu s-a cheltuit niciun leu”, a afirmat, într-o conferinţă de presă pe şantierul aeroportului, Veştea, menţionând că sumele necesare provin din bugetul judeţului şi guvernamentale. 

 Adrian Veştea a precizat, de asemenea, că acest proiect nu s-ar fi putut realiza fără ca, în 2016, la nivelul CJ Braşov să se fi constituit o majoritate alături de UDMR şi fără sprijinul Primăriei municipiilor Braşov şi Sfântu Gheorghe şi a CJ Covasna, subliniind că regiunea nu se poate dezvolta decât prin proiecte ale autorităţilor din cele două judeţe. De altfel, o preşdintele CJ Covasna şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe au fost şi ei prezenţi luni pe şantierul aeroportului, împreună cu primarul Braşovului. 

Trebuie subliniat, de asemenea, că în preajma fiecărei perioade electorale, Adrian Veştea a făcut exact aceeaşi invitaţie şi a subliniat aceeaşi colaborare bună cu UDMR.  

„Cuvântul cheie pentru viitor este colaborare, una regională, care a început de mulţi ani. (…) Cea mai mare realizare în acest sens este acest aeroport, proiect la care şi noi am pus umărul, unde şi cum am avut posibilitatea”, a subliniat Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna.

Conform primarului de Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, faptul că proiectul aeroportului este într-un stadiu avansat, iar terminalul este ridicat în mod vizibil, nu doar că este un semnal „că se face şi că se poate”, dar şi o dovadă că „mesajele venite de la Bucureşti”, din urmă cu câţiva ani, prin care se susţinea că ” nu se poate sau nu este cazul” nu au bază reală.

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a îndemnat reprezentanţii mass-media să filmeze clădirea terminalului aeroportului, pentru a-i contrazice ca cei care lansează mesaje negative, „că ceea ce se întâmplă nu este adevărat”.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Adrian Veştea: „Nu am folosit niciun leu din creditul luat de judeţ pentru aeroport. Banii sunt disponibili pentru alte proiecte” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.