Cadrele didactice vor primi gratuit vaccin antigripal. Ministerul Sănătăţii a contractat primele 3 milioane de doze

Ministerul Sănătăţii a contractat primele 3 milioane de doze de vaccin, iar o parte dintre acestea au fost livrate deja cptre direcţiile de sănătate publică din ţară, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Ca o noutate, ministrul a anunţat că anul acesta în categoriile de risc vor intra şi cadrele didactice, care astfel vor fi vaccinate gratuit. 

„A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat Tătaru.

Conform planificării făcute de Ministerul Sănătăţii, prima tranşă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, după care va începe distribuţia către medicii de familie, pentru vaccinarea categoriilor de risc. 

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

1 Trackback / Pingback

  1. Cadrele didactice vor primi gratuit vaccin antigripal. Ministerul Sănătăţii a contractat primele 3 milioane de doze – NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.