Cum să alegi cea mai bună găzduire web pentru un business la început de drum?

Gazduire web

Conceptul de gazduire web este inca neinteles pe deplin de multi antreprenori online. Mai cu seama, o mare parte dintre cei ce au intrat recent pe aceasta piata sau urmeaza sa realizeze un site nu cunosc nici pe departe care este importanta acestui serviciu si ce trebuie sa urmareasca pentru a achizitiona un abonament de cea mai buna calitate. Gazduirea web este, practic, locuinta site-ului tau, asa ca alegerea sa reprezinta o decizie esentiala in economia sucessului oricarui business online. Iata cateva aspecte esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand achizitionezi gazduire web

Tipul de Hard Drive

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faci este sa verifici tipul de Hard Drive pe care va fi gazduit site-ul tau. Exista mai multe variante pe piata, dar cel mai recomandat ar fi sa fie 100% SSD. Este rapid si de incredere, iar utilizarea sa nu creste semnificativ pretul serviciilor de gazduire web. Viteza de incarcare este foarte importanta atat din punct de vedere User Experience, cat si SEO, asa ca tine minte de acest sfat atunci cand te hotarasti sa contractezi un provider. 

Suportul tehnic

Daca iti doresti calitate, atunci investeste in gazduire web care vine la pachet cu asistenta tehnica 24/7. De altfel, verifica si modalitatile prin care poti contacta echipa de suport. De regula, cea mai rapida varianta este prin Live Chat, insa si prin mail sau ticket ar trebui sa ti se puna la dispozitie un timp mediu de raspuns convenabil. Probleme tehnice pot aparea la orice ora, este important sa ti se raspunda cat mai rapid timp posibil pentru a fi rezolvate in timp util. 

Integritatea IP-ului

Verifica si daca serverul beneficiaza de filtru spam si protectie DDoS. Cea dintai masura te va ajuta sa nu primesti mail-uri nesolicitate, pe care le poti primi in mod repetitiv si agresiv in cazul in care nu te asiguri ca firma de gazduire web pe care o contractezi iti asigura acest beneficiu. Mai mult, filtrul spam este ideal pentru a-ti proteja site-ul impotriva virusilor si a altor pericole nedorite. Protectia DDoS este necesara in momentul in care un hacker trimite un aflux mare de trafic catre server in scopul a sufoca sistemul si pentru a-i perturba capacitatea de a opera. Daca site-ul tau este victima unui astfel de atac, atunci el nu mai poate fi accesat si poate dura zile sau poate chiar saptamani pana isi revine. 

Site-uri de incredere

Daca optezi pentru gazduire web partajata, probabil ca stii deja ca vei imparti serverul si resursele cu toti ceilalti clienti ai providerului. In acest sens, trebuie sa te asiguri ca firma cu care alegi sa colaborezi nu aglomereaza serverul cu un numar mult prea mare de site-uri si, mai mult decat atat, ca gazduieste site-uri de incredere. Cu alte cuvinte, este important ca acestea sa nu epuizeze toata cantitatea de CPU si RAM disponibile, dar nici ca nu promoveaza continut spam sau porno. 

Exista foarte multe firme de gazduire web in momentul de fata. Ofertele sunt variate si care mai de care mai atractive, insa incearca sa nu-ti bazezi decizia exclusiv pe pret. Studiaza caracteristicile care ti se ofera si fa o achizitie care sa satisfaca nevoile si cerintele site-ului tau. 

1 Comentariu

  1. Sunt enșpe mii de firme de hosting la momentul actual pe piața, am avut soluții de Gazduire de la câtiva din liderii de pe piața, cum ar fi, Gazduire.ro, Gazduire.net, Cren.ro, mxhost.ro, hostico.ro. Dar cel mai mult recomand hosterion.ro. Suport și ajutor când ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.