FOTO. Reparațiile capitale la Unitatea de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru, finalizate în proporție de 60%

Lucrările de modernizare şi eficientizare energetică a clădirii principale în care funcţionează Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) de Pneumoftiziologie de la Sânpetru sunt finalizate în proporție de 60%, a anunțat Consiliul Județean Brașov. Șantierul a fost verificat luni de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, și de administratorul public al județului, Daniel Gligoraș. Aceștia au constatat că au fost terminate 80% din lucrările de rezistenţă, 40% din lucrările de arhitectură, 60% din lucrările la instalaţiile electrice şi 60% din lucrările la instalaţiile de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat. Practic, stadiul fizic general de realizare a lucrărilor incluse în proiect este de 60%, au precizat cei doi. 

Clădirea UAMS Sânpetru este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre un cămin, un corp de legătură, blocul alimentar, pavilionul administrativ şi sala festivă. 

Cel mai mare avans se înregistrează la sala de festivităţi, unde se lucrează la instalațiile interioare, inclusiv la sistemul de încălzire prin pardoseală. De asemenea, sunt într-un stadiu avansat lucrările la acoperiș. 

În ceea ce priveşte situaţia celorlalte patru corpuri de clădire, la acestea sunt în derulare lucrările la instalațiile interioare, la fațade și la acoperișuri. 

 Lucrările au fost proiectate şi sunt executate de Asocierea SC Romfit Grup SRL – SC HAR & H SRL, valoarea contractului fiind de 10.169.722,86 lei (inclusiv TVA). Investiția beneficiază de finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.