LOCALE 2020. Aproape 1.400 de cereri pentru urna mobilă în județul Brașov. O parte vin din partea persoanelor izolate sau în carantină pentru COVID-19

1.387 cereri de urnă mobilă au fost înaintate Biroului Electoral Județean Brașov, pentru votul de duminică. Potrivit reprzentantului Autortiății Electorale Permenente din cadrul BEJ Brașov, Claudiu Petra, 185 din aceste cereri sunt numai din municipiul Brașov.

Numărul de solicitări pentru urna mobilă este mult mai mare față de 2016, când BEJ a prmit doar 901 solicitări în tot județul Brașov. 

Pentru a solicita urna mobilă aceștia au făcut o cerere și au transmis-o către birourile electorale de circumscripție sau BEJ împreună cu actele din care rezultă starea de sănătate și să o transmiți președintelui biroului electoral al secției de votare.

O mare parte din aceste cereri pentru urna mobilă vin de la persoane internate în spital dar și de la persoane aflate în carantină sau izolare. 

Conform declarațiilor președintelui AEP, persoanele infectate cu noul coronavirus, care se află în carantină, izolare sau internate în spital vor putea vota la alegerile locale solicitând urna mobilă. Doar pacienții internați la terapie intensivă vor avea condiții speciale. 

1 Trackback / Pingback

  1. LOCALE 2020. Aproape 1.400 de cereri pentru urna mobilă în județul Brașov. O parte vin din partea persoanelor izolate sau în carantină pentru COVID-19 - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.