Reparații și modernizări pe 55 de kilometri de drumuri județene. Se lucrează la Tărlungeni, Hărman și Hălchiu

Consiliul Judeţean Braşov a început lucrări de turnare la rece a covoarelor bituminoase subţiri pe mai multe tronsoane de drumuri județene, însumând 330.000 mp, echivalentul a 55 de km de drum.

În prezent se lucrează pe drumul judeţean 103 A, de la ocolitoarea Braşovului, la intersecţia cu DJ 103 B din Tărlungeni (segment în lungime de 8 km), precum şi pe drumul judeţean 103 B, de la Tărlungeni, la ieşirea din Budila (5,2 km).

Spre sfârşitul săptămânii viitoare vor porni şantierele pe alte două drumuri: drumul judeţean 103, de la podul ocolitoarei Braşovului, până la limita judeţului Covasna (13 km), şi DJ 112, de la sensul giratoriu situat pe DN 11, la intrarea în comuna Hărman, până la ieşirea din localitate spre Podu Olt (3,6 km), spune vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Gabor.

Lucrări similare vor începe pe trei tronsoane din drumul judeţean 112 A: segmentul Hărman – DN 13 (în lungime de 12,1 km), porţiunea de drum de la ieşirea din Hălchiu şi până la intrarea în Codlea, în zona Protan (7 km), precum şi cea de la ieşirea din Codlea, până la ieşirea din comuna Vulcan (6,6 km).

Toate aceste lucrări, verificate periodic în teren de către vicepreşedintele CJ Braşov Adrian Gabor, sunt executate în baza unui contract semnat de autoritatea judeţeană cu Asocierea VIAROM Construct SRL – ROADMAX Construct SRL, a cărui valoare este de 6.823.769,40 lei (cu TVA). Sursa de finanţare este bugetul propriu al Judeţului Braşov. Termenul de execuţie prevăzut în contract este de 6 luni.

„Cu ajutorul a două utilaje, sunt turnate covoare bituminoase pe o lungime de 5 km pe zi. Vor fi două straturi, de circa 2 cm, al doilea urmând să fie turnat la două zile după primul. Am cerut executantului, prin contract, o garanție standard a lucrărilor de trei ani, dar în realitate drumurile refăcute vor dura 5-7 ani. Vorbim de o tehnologie nou apărută pe piața din Vest, adusă recent la noi în țară. Drumul Brașov – Tărlungeni va fi finalizat marțea viitoare”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, aflat în inspecţie în zonă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.