18.000 de contoare de energie electrică vor fi schimbate, în judeţul Braşov

18.000 de contoare monofazate de energie electrică din judeţul Braşov vor fi înlocuite de Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud în ultimele trei luni din acest an. 4.500 dintre acestea vor fi înlocuite doar în municipiul Braşov.

Contoarele se află în apartamentele/proprietatea utilizatorilor sau în scările de bloc, iar acestea vor fi schimbate cu unele noi, costurile fiind suportate integral de către distribuitorul de energie electrică. Decizia de înlocuire este dată de norma metrologică legală, care presupune ca fiecare contor să fie verificat metrologic o data la 10 ani, arată SDEE, într-un comunicat de presă transmis redacţiei. În acest fel, operatorul de reţea se asigura că energia electrica consumata de către consumatorul final este corect măsurată. 

Înlocuirea contoarelor se face în baza unui Ordin de serviciu nominal, în prezenţa utilizatorului, în condiţiile legii, de către personalul propriu, sau al unei societăţi terţe, autorizat şi instruit în acest sens şi care se va legitima înainte de începerea lucrării. 

SDEE Transilvania Sud îi roagă pe braşoveni să le permită accesul lucrătorilor în casa scării sau pe proprietatea lor, în vederea executării lucrărilor. „

Vă reamintim că, potrivit prevederilor Ordinului ANRE nr. 235/2019 privind Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienţii finali, la Art. 31 se specifică obligaţia clienţilor finali de a permite «accesul reprezentantului operatorilor de distribuţie în scopul de a presta activitatea (…) de a monta, sigila, întreţine, verifica, înlocui sau citi indexul grupului de măsurare, precum şi de a menţine» echipamentele aflate în gestiunea SDEE Transilvania Sud, amplasate pe proprietatea clientului final. Conform Ordinului ANRE nr. 90/2015 operatorul de distribuţie are drept de «acces în incinta unde este amplasat locul de consum al utilizatorului, pentru verificarea grupurilor de măsurare»”, arată Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud.

1 Trackback / Pingback

  1. 18.000 de contoare de energie electrică vor fi schimbate, în judeţul Braşov - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.