Dacă în vara acestui an, și conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov, dar și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au anunțat că după finalizarea lucrărilor la secția modulară ATI din curtea „Județeanului” va avea 28 + 15 posturi de terapie intensivă pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus, acum situația s-a schimbat.
În vară, oficialii anunțau că la secția modulară vor exista 28 de posturi (14 pentru terapie intensivă invazivă, iar 14 pentru persoanele care nu necesită intubare), iar vechea secție ATI – COVID, cu o capacitate de 15 paturi (amenajată în timpul stării de urgență la parterul Corpului B al SCJU) nu va fi desființată, ci va rămâne „în conservare”, urmând a fi utilizată dacă paturile din „Modular” vor deveni insuficiente. Aceste asiguri au venit în contextul în care cele 15 posturi au fost amenajate într-un spațiu care trebuia să intre în renovare, în cadrul proiectului de modernizare a Corpului B. De altfel, încă din vară, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Cătălin Mișarcă a anunțat că parterul Corpului B trebuie evacuat, însă, ulterior, acesta și a nuanțat mesajul, spunând că se vor amâna pe cât posibil lucrările la parterul Corpului B.
Au trecut alegerile, situația s-a schimbat
Amânarea a fost de scurtă durată, până după alegerile locale. Astfel, potrivit unui comunicat din 13 octombrie al Consiliului Județean Brașov, „renovarea Corpului B al Spitalului Judeţean, începută în anul 2019 de la etajul V, a ajuns la nivelul parterului şi la subsol, astfel că a fost nevoie de crearea frontului de lucru, prin eliberarea spaţiului în care a funcţionat compartimentul de terapie intensivă COVID, până la momentul punerii în funcţiune a secţiei modulare de ATI COVID construite în curtea spitalului”.
De asemenea, pe tot parcursul comunicatului nu se mai face referire la cele 15 posturi ATI „de rezervă”, ci doar la cele 28 de paturi din secția modulară.
1 Trackback / Pingback