Spitalul Județean Brașov are și acum 14 paturi ATI COVID, iar toate sunt pline. În august erau anunțate 28 în modular plus 15 de rezervă

Dacă la finalul lunii august, când a fost inaugurată secția ATI modulară din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov, reprezentanții spitalului, dar și oficialii, anunțau că, pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus, unitatea sanitară brașoveană va avea 28 de paturi în „modular” plus alte 15 de rezervă în interiorul spitalului (cele puse în funcțiune la începutul pandemiei de coronavirus), acum situația pare a se fi schimbat. 

Astfel, luni după videoconferința premierului Ludovic Orban cu prefecții din toată țara, directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov, Andrea Neculau, a declarat pentru G4Media.ro „că cele 14 paturi ATI Covid sunt ocupate în Brașov, dar că este în curs de extindere capacitatea, cu încă 14 paturi, care nu au fost operaționalizate până acum din lipsă de personal. Toate cele 28 de locuri sunt în secția modulară de la Brașov. De asemenea, mai sunt pregătite cu echipamente 5 paturi ATI la spitalul de Boli Infecțioase și se lucrează intensiv pentru creșterea capacității de Terapie Intensivă atât pentru bolnavii Covid, cât și pentru cei non-Covid”. 

Șefa DSP Brașov a menționat că în județ sunt 67 de medici ATI, însă mulți dintre ei lucrează în spitalele private.

Organigrama secției modulare ATI – COVID de la SCJU Brașov (cele 28 de locuri de terapie intensivă) are 7 medici, 34 de posturi de asistenți medicali, 21 de infirmiere şi 4 brancardieri. 

Reamintim că  în vara acestui an, managerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov au spus de mai multe ori că după ce va fi gata „modularul”, cele 15 paturi vor intra în conservare, urmând a fi activate dacă va fi depășită capacitatea secției modulare. 

1 Trackback / Pingback

  1. Spitalul Județean Brașov are și acum 14 paturi ATI COVID, iar toate sunt pline. În august erau anunțate 28 în modular plus 15 de rezervă - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.