FOTO. Go INVICTUS! Ștafeta veteranilor a plecat de la Brigada Vânători de Munte Brașov, spre Făgăraș

Ștafeta Veteranilor a ajuns sâmbătă la Vânătorii de Munte din Brașov şi a plecat în această dimineaţă mai departe, spre Făgăraș. 

Voluntarii INVICTUS România au ajuns ieri la Braşov, de la Ploieşti, predând ştafeta vânătorilor de munte, la sediul Brigăzii 2 „Sarmizegetusa”. În această dimineață, în prezența prefectului Cătăln Văsii, ștafeta a pornit mai departe, purtată de voluntari și de un grup format din reprezentanți ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și a Școlii de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale „Burebista”.   

(Foto: Cpt. Mariana Dinu)

Prefectul județului Brașov Mihai-Cătălin Văsii a transmis ștafeta plutonierului adjutant Matei Irinel, militar rănit în teatrul de operații din Afganistan, în anul 2008. Acesta îi va însoți pe bicicletă, pe alergători până la Făgăraș, unde ștafeta va fi transmisă Centrului de Perfecționare Infanterie „Constantin Brâncoveanu”.

Comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, generalul de brigadă Cristian Teglaș, prefectul județului Brașov Mihai-Cătălin Văsii, și echipa de voluntari INVICTUS România au ținut un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți la datorie și în memoria generalului de brigadă Ionică-Cătălin Ticulescu, veteran al teatrului de operații, care a decedat ieri, 17 octombrie.

Unul dintre participanții la ștafeta INVICTUS România este Iulian Șerban, aflat la al treilea an când participă la acest ultramaraton. Intervievat de cpt. Mariana Dinu, el a spus despre acest eveniment: 

„Pentru mine, Ștafeta Voluntarilor Invictus reprezintă un eveniment. Nu e doar un ultramaraton, e un moment pe care îl trăiesc intens fiecare clipă din cei peste 100 de km. Mă onorează foarte mult să contribui minor și eu la această cinstire: a eroilor, a onoarei, a luptei adevărate pentru patrie. Dincolo de alergare, este bucuria și respectul pe care îl simți atunci când participi la Ștafeta Veteranilor. Este al treilea an când mă întorc la acest ultramaraton cu drag! Mergem până la capăt!  Go INVICTUS!!!”.

 (Foto: cpt. Mariana Dinu)

Invictus este un proiect de voluntariat care se extinde din mediul militar în cel civil. Invictus este un grup informal de oameni capabili să facă diferența, să schimbe, să motiveze și să inspire. După cum ei înșiși subliniază, acesta este, în primul rând un proiect de educație, o luptă împotriva ignoranței și o punte intre militari și civili ca oameni. 

Misiunea Invictus România este de a trimite cel puțin un luptător rănit în Afghanistan sau Irak la ediția viitoare a jocurilor paralimpice Invictus.

 

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. Go INVICTUS! Ștafeta veteranilor a plecat de la Brigada Vânători de Munte Brașov, spre Făgăraș - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.