Ionuț Banciu, noul „cap de listă surpriză” propus de PNL Brașov pentru Camera Deputaților. Pentru Senat, primul candidat este Mihail Veștea

PNL vine din nou cu un nume surpriză pe prima poziție a listei pentru Camera Deputaților, după ce în 2016 a propus-o, ca deschizător de listă pe necunoscuta, la acea vreme, Mara Mareș, o tânără de 23 de ani. 

De această dată, primul pe listă este Ionuț Banciu, intrat în politică la începutul acestui an. Banciu a fost și candidatul PNL pentru funcția de primar al Zărneștiului, dar a fost și consilier al primarului George Scripcaru. De asemenea, Ionuț Banciu a fost secretar de stat în Ministerul Mediului, în perioada guvernării tehnocrate și a lucrat mult timp în WWF România. 

De altfel, în timpul unei conferințe de presă susținută la sediul partidului, Banciu a declarat că este sigur că experiența profesională îl va ajuta în Parlament și a anunțat că, în principal, în Legislativ va avea ca priorități politicile și strategiile privind protecția mediului. 

Poziția a doua pe lista pe lista PNL Brașov pentru  Camera Deputaților este ocupată de „veteranul” Gabriel Andronache, aflat la al 3-lea mandat de parlamentar. El a spus că în ultimul an a fost „în prima linie” în ceea ce privește lupta împotriva PSD. 

Pe lista PNL Brașov pentru Camera Deputaților se mai regăsesc Dumitru Flucuș (fost primar al comunei Șinca Nou) – poziția 3, Cristina Vecerdi (șeful UPU SMURD Brașov) – poziția 4, Mara Mareș (deputat) – poziția 5. 

Mihail Veștea, aproape sigur senator

În ceea ce privește Senatul României, lista PNL este deschisă de Mihail Veștea, astfel că, aproape sigur, acesta va ajunge în Parlamentul României. Mihail Veștea este acum secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. 

Locul al doilea pe lista pentru Senat este ocupat de Ciprian Sterpu (candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Săcele), iar pe poziția a treia este Marius Neculoiu (care a mai fost senator PNL și în legislatura 2012 – 2016). 

1 Trackback / Pingback

  1. Ionuț Banciu noul „cap de listă surpriză” propus de PNL Brașov pentru Camera Deputaților. Pentru Senat, primul candidat este Mihail Veștea - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.