Municipiul Brașov, în „scenariul roşu”. Azi a depăşit 3 cazuri de COVID la 1000 de locuitori. Ce ne aşteaptă decid autorităţile/ 7 localităţi din judeţ au incidenţă mai mare de 3 la mie

Municipiul Braşov a depăşit azi pragul de 3 cazuri de COVID-10 la 1000 de locuitori, ceea ce înseamnă trece sub  „scenariul roşu” de pandemie. Decizia oficială aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care trebuie să dea o hotărâre în acest sens, cu indicarea restricţiilor  suplimentare care trebuie respectate. 

De altfel, încă din această dimineaţă, după ora 9.oo, când au fost centralizate noile date la Direcţia de Sănătate Publică – constantându-se că municipiul a ajuns la o incindenţă de 3,03 cazuri la 1000 de locuitori, ISU a lansat şi o atenţionare pentru braşoveni, care au primit prin RO-Alert mesajul: 

„Atenție! În municipiul Brașov nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID 19) este ridicat – peste 3 la o mie de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise! Școlile își vor desfășura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă”.

În scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ îşi vor suspenda activitatea fizică şi vor trece online. De asemenea, toate evenimentele publice vor fi suspendate, vor fi închise sălile de spectacole, cinematografele, sălile de jocuri de noroc etc. Unităţile de alimentaţie publică, restaurante sau cafenele, de exemplu, nu vor mai avea activitate în interior, urmând să servească doar în regim „to go”. Alte măsuri suplimentare vor fi dictate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

În prezent, şapte localităţi din judeţul Braşov au o incidenţă mai mare de 3 cazuri de COVID-10 la 1000 de locuitori. 

Este vorba despre Sânpetru – 3,96, Părău – 3,90, Şinca Nouă – 3,56, Ghimbav – 3,31, Hărman – 3,22, Cristian – 3 – 10 şi Braşov – 3.03.

Incidenţa cazurilor, pe fiecare localitate în parte, raportat la perioada ultimelor 14 zile este următoarea:

2 Comentarii

  1. Suntem de azi pe scenariu rosu dar marele Comitet Judetean ptr Situatii de Urgenta decide doar maine, marti, intrarea efectiva a scolilor in online. Deci azi si maine copiii trebuie sa mearga fizic la scoala pentru ca ei nu pot lua o decizie clara si rapida? De miercuri in online cand de ieri deja aveam 2.99/1000. Noaptea mintii…

    • asta e la ordinea zilei,ce daca inchide pe toata lumea in casa nu mai e covid???sau care e problema???daca nu se lasa desfasurarea activitatilor cum isi va castiga omu painea???treziti-va bai comitetu lui peste …..

1 Trackback / Pingback

  1. Și municipiul Brașov trece în scenariul roșu după ce a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori – Coronavirus | Criteriul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.