O angajată a Spitalului Județean Brașov, infectată cu SARS-Cov-2, a decedat

O angajată a Spitalului CLinic Județean de Urgență Brașov, care fusese diagnosticată cu COVID-19, a decedat.  Potrivit newsbv.ro, este vorba despre o angajată de la Resurse Umane, în vârstă de 49 de ani, care avea și diabet, însă nu într-o formă care să îi pună viața în pericol. 

Acesta este primul deces al unui angajat al celei mai mari unități medicale din județ. 

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, în toate pavilioanele și secțiile sale, au fost depistate 12 de focare de COVID-19, conform datelor oficiale.  Acesta este și unul dintre motivele pentru care, în urmă cu o săptămână, conducerea spitalului a decis ca prin intermediul Unității de Primiri Urgențe (UPU) să nu mai fie preluate decât urgențele chirurgicale. 

„Datorită numărului mare de cazuri de Covid-19 şi a numărului mare de persoane aflate în concedii medicale şi având în vedere că SCJU Braşov trebuie să asigure asistenţa medicală de urgenţă pentru populaţia judeţului Braşov şi a judeţelor limitrofe, începând cu 13.10.2020 în SCJU Braşov se vor interna doar urgenţe medico-chirurgicale prin UPU”, se arata atunci într-un act semnat de conducerea unităţii medicale.  

Spitalul Județean nu mai preia prin UPU decât cazurile medico-chirurgicale grave

Asupra situației a atras atenția managerul SCJU Brașov, dr. Călin Cobelschi, care a subliniat pentru Stirile Pro Tv, că în jur de 30% dintre cei care se prezintă la UPU sunt detectați pozitiv la infecția cu coronavirus. 

 Prezentările la UPU sunt de 80 – 100-120 pe zi. Cam 30 la sută din ei devin pozitivi, adică la test îi descoperim că sunt pozitivi. Niciun spital din zonă nu ne preia bolnavi COVID pozitiv. Deci noi trebuie să ne descurcăm singuri la nivel de trei județe”, declara dr. Cobelschi, pentru Știrile Pro Tv.

1 Trackback / Pingback

  1. O angajată a Spitalului Județean Brașov, infectată cu SARS-Cov-2, a decedat - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.