PARLAMENTARE 2020. Sorin Susanu s-a retras de pe lista Pro România pentru Senat, după înregistrarea la BEJ. Ialomiţianu a vrut dar nu a fost primit

PRO România a depus joi la Biroul Electoral Județean – în ultima zi când mai putea face acest lucru, lista cu candiații pe care îi propune pentru Senatul României și pentru Camera Deputaților. Listele au fost înregistrate la prima oră dimineață, atunci când liderul PRO România Brașov, a prezentat și primele nume de le aceste liste: Mihai Mohaci, Radu Mitric și Ovidiu Lupu, la Camera Deputaților, și Mihai Popa, Gheorghe Popa și Sorin Susanu, la Senat. 

Surpriză, însă! Câteva ore mai târziu, comisarul-șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, și-a înregistrat la Biroul Electoral Județean Brașov, cererea de retragere de pe lista de candidați pentru Senat a PRO România.

Astfel, partidul a rămas cu o listă incompletă.  Acest aspect ar putea conta în contextul în care, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, PRO România ar obține un scor scăzut (nu ar face pragul) și ar trebui să intre în procedura de redistribuire a voturilor. Având o listă incompletă pentru Senat, partidul nu ar putea intra în calcul pentru o redistribuie la nivel național (a treia etapă de redistribuire).

PRO România, liste comune cu ALDE. Ialomițianu a vrut la Camera Deputaților dar a fost refuzat 

Reamintim că la aceste alegeri parlamentare, PRO România merge pe liste comune cu ALDE. Liderul PRO România Brașov, Mihai Mohaci, a confirmat acest lucru și spune că că raportul de prezență pe liste este de 1 la 1. 

„ALDE a primit locul al doilea pe listă pentru Camera Deputaților și pentru Senatul. De asemenea, ei au obținut și alte locuri, însă nu a mai fost o negociere”, a declarat Mohaci.

Mihai Mohaci a precizat că Aristotel Căncescu, cel care a candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean din partea ALDE, nu şi-a manifestat intenţia de a candida pentru Parlament.

„Au fost și alte personalități de la ALDE care și-ar fi dorit un loc pe liste”, a mai spus Mohaci.

De exemplu, candidatul ALDE pentru Primăria Braşov, Gheorghe Ialomiţianu, şi-ar fi dorit să fie pe liste, după cum a confirmat Mohaci.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.