Săcele a primit statutul de staţiune turistică de interes local. Alte 11 localităţi din România au fost atestate ca staţiuni de interes local

Municipiul Săcele se află printre cele 12 localităţi din românia care au primit statutul de staţiune turistică de interes local. Guvernul României a adoptat joi un proiect de hotărâre prin care Ocna Şugatag din Maramureş a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional, iar alet 12 localităţi, printre care şi Săcele, ca staţiuni turistice de interes local. 

Cele 12 staţiuni de interes local atestate ieri sunt: Anina (judeţul Caraş-Severin), Cavnic (judeţul Maramureş), Dorna-Arini (judeţul Suceava), Ghioroc (judeţul Arad), Gura Siriului (judeţul Buzău), Sadova (judeţul Suceava), Săcele (judeţul Braşov), Sânnicolau Mare (judeţul Timiş), Sighetu Marmaţiei (judeţul Maramureş), Ştei (judeţul Bihor), Tuluceşti (judeţul Galaţi), Vatra Moldoviţei (judeţul Suceava), cât şi zona turistică a comunei Borş (judeţul Bihor), au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local. 

Pe termen lung şi mediu, atestarea localităţilor respective ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, după caz, va crea un impact pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influenţând şi creşterea circulaţiei turistice.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste staţiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone, dau asigurări reprezentanţii MEEMA.

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 87 de interes local. În judeţul Braşov, staţiuni turistice de interes local sunt Râşnov şi Vama Buzăului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.