Ultima „reprezentație” a Consiliului Județean Brașov 2016 – 2020. Adrian Veștea: „Am avut un colectiv echilibrat…”

Consilierii Județeni s-au întrunit miercuri în ultima ședință de plen. Spre deosebire de lunile anterioare, când au fost ședințe online, de data aceasta aleșii au participa fizic. Ședința s-a desfășurat în sala de spectacole a Centrului Cultural Reduta, unde se putea respecta regula distanțării fizice. Ce e drept, după ce a fost terminată ședința, aleșii au stat puțin de vorbă în foaier, unde li s-a pregătit o gustare și un pahar de șampanie.

Ședința de plen a fost una desfășurată pe repede înainte, toate punctele de pe ordinea de zi trecând cu unanimitate de voturi. De altfel, aleșii lăsau impresia că abia așteaptă să plece.

De asemenea, au lipsit și discursurile de la finalul ultimului plen.  Singurul care a vorbit a fost președintele Adrian Veștea, care i-a întrebat și pe colegii din Legislativ dacă vor să spună ceva. Nimeni nu a avut nimic de spus.

„Ați aprobat foarte multe hotărâri privind realizarea unor investiții”

„Au fost patru ani cu bune și cu rele, cu discuții constructive. Este o muncă pe care am realizat-o împreună, pentru care vă sunt recunoscător. Am avut un colectiv echilibrat, care a lăsat politicul la ușa instituției și a lucrat în interesul cetățeanului. Am început prin a reglementa situația juridică a terenului pe care se construiește aeroportul, iar acum suntem în etapa în care se lucrează intens la acest obiectiv de investiții.  În acești ani ați aprobat foarte multe hotărâri privind realizarea unor investiții. Am accesat peste 300 milioane de lei din fonduri europene pentru proiecte care sunt acum în implementare. Am accesat fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală, sau am avut obiective de investiții pe care le-am predat Companiei Naționale de Investiții, în vederea finanțării de la bugetul de stat. În acești ani am făcut astfel încât să folosim orice sursă de finanțare pe care am avut-o la dispoziție. În toți acești patru ani am obținut finanțări europene, am aplicat pe «Programul COVID», am alocat fonduri din bugetul propriu, astfel încât să modernizăm spitalele pe care le gestionăm, iar cetățenii au văzut acest lucru. În anul 2018 a fost împrumutată suma totală de 200 milioane de lei, din care 50 de milioane pentru cofinanțarea unor proiecte europene, iar 150 de milioane pentru finanțarea lucrărilor la aeroport. Întreaga sumă este neatinsă. Mai mult decât atât, la începutul mandatului a fost un alt credit, contractat înaintea noastră pentru investiții în domeniul sanitar. Am făcut astfel încât să găsim alte resurse, am reușit să introducem pe lista de proiecte a Companiei Naționale de Investiții lucrările de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență, astfel că nu am mai apelat la respectivul credit. Practic, încheiem acest mandat cu un grad de îndatorare mic”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

 În mandatul 2020 – 2024 Adrian Veștea a anunțat că „vom continua investițiile. Avem de pregătit proiecte pentru următori exercițiu financiar”.

1 Trackback / Pingback

  1. Ultima „reprezentație” a Consiliului Județean Brașov 2016 – 2020. Adrian Veștea: „Am avut un colectiv echilibrat…” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.