Iohannis: E posibilă reintroducerea de restricții local, regional, dacă crește numărul cazurilor de COVID-19

Este posibilă reintroducerea de restricții pe plan local, regional, dacă va crește numărul cazurilor de COVID-19, astfel încât situația să nu scape de sub control, a declarat miercuri seară președintele Klaus Iohannis. 
 
Șeful statului a fost întrebat, în conferință de presă, care sunt măsurile pe care le vor lua autoritățile și dacă sunt posibile noi restricții, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19. 
„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar este evident că în anumite localități și pe anumite segmente este posibil să se reintroducă anumite restricții. Altfel, lucrurile scapă de sub control. Chiar astăzi am discutat cu premierul, cu ministrul de Interne, ministrul Sănătății și sunt hotărâți să facă totul pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, atunci e foarte posibil să se reintroducă local, regional, anumite restricții”, a spus Iohannis.
 
El a mai afirmat că opinia specialiștilor este că un al doilea val al pandemiei este iminent și că numărul îmbolnăvirilor a crescut îngrijorător în majoritatea statelor europene, nici în România situația nefiind mai bună.
„Azi am avut un nou record negativ. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend. Acest virus nu va dispărea prea curând. Până la un vaccin, trebuie să găsiim soluții care să permită o societate și o economie funcționale. Dragi români, respectați cu rigoare regulile. Fiți prudenți, evitați aglomerațiile și deplasările inutile”, a avertizat Iohannis.

1 Trackback / Pingback

  1. Iohannis: E posibilă reintroducerea de restricții local, regional, dacă crește numărul cazurilor de COVID-19 - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.