18 salariați din Primăria Brașov, depistați pozitiv cu noul coronavirus. În Primărie vor exista „spații de semnat acte”

Coronavirusul nu a ocolit nici Primăria Brașov, în acest moment, dintre cei 280 de angajați ai instituției 18 fiind infectați, iar alți 3 așteptând rezultatul testelor.  Pentru a limita răspândirea virusului în instituție, conducerea Primăriei a stabilit ieri noi măsuri de protecție, dar sancțiuni pentru cei care nu respectă regula de bază: purtatul măștii. 

Ce măsuri au fost stabilite: 

  •  Angajații fiecărui serviciu sau birou vor avea program decalat de lucru în interiorul compartimentului. Acolo unde este posibil, programul la birou va fi mixt: o parte dintre angajați vor fi în telemuncă sau pe teren, iar o altă parte vor fi la birou. Unde nu este posibilă utilizarea acestui sistem, o parte dintre angajați vor fi mutați în alte birouri care nu sunt utilizate, pentru a reduce numărul angajaților dintr-o încăpere.
  • La nivelul primăriei se va face zilele acestea o analiză a concediilor de odihnă restante, astfel încât, acolo unde este posibil, funcționarii să intre în concediu de odihnă. 
  • Pentru a elimina contactul între funcționarii din compartimente diferite, comunicarea funcționarilor între birouri și servicii diferite se va realiza doar electronic și telefonic.
  • Pentru semnarea actelor se vor crea spații speciale, în afara birourilor, care vor fi dezinfectate periodic.
  • Pentru a elimina contactul între funcționari și persoane din afara primăriei, accesul altor persoane decât funcționarii publici, consilierii locali și angajații instituțiilor publice în relație cu Primăria, în clădirea primăriei, este strict interzis. Cetățenii vor avea acces la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la Casierie. 
  • Regulamentul intern va fi modificat, iar funcționarii publici care nu vor purta mască în interiorul instituției vor fi sancționați. Pentru prima abatere vor primi mustrare scrisă, la a doua abatere se va dispune diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe 3 luni, iar pentru a treia abatere se va dispune diminuarea drepturilor salariale cu 10-15% până la un an.
  • Dezinfecția birourilor din cadrul primăriei se face periodic. Ultima dezinfecție s-a făcut în acest weekend.

Pe de altă parte, primarul Coliban le recomandă brașovenilor să utilizeze cât mai mult serviciile electronice în relația cu Primăria Brașov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.