252 de locatari din Bartolomeu Nord şi Stupini au încheiat contracte de salubrizare doar la somaţiile Poliţiei Locale. Peste 2.200 de imobile din cele două zone au fost verificate

Poliţia Locală a verificat în ultima perioasă 898 imobile în Bartolomeu Nord și alte 1349 în Stupini, pentru a vedea cum stai cu contractele de salubritate + dacă acestea există sau sunt la zi. 

Lucrătorii din cadrul Biroului Activitate Comercială și Protecția Mediului au revizuit întreaga situație a contractelor de salubritate existente între operatorul acestui serviciu și persoanele fizice și juridice din cele două cartiere. Cu această ocazie, au fost trimise 549 de somații către cetățenii care locuiesc sau desfășoară diverse activități în zonele amintite, notificări prin care li s-a solicitat să prezinte o copie a contractului de salubritate încheiat cu un operator acreditat.

Ca urmare a acestor demersuri făcute de polițiștii locali, au fost încheiate 252 de noi contracte de salubritate, numărul total al acestora ajungând la 2150 în Bartolomeu Nord și Stupini. De asemenea, polițiștii locali au sesizat și faptul că 97 de imobile, din cele verificate, sunt nelocuite sau dezafectate.

„Poliția Locală Brașov le recomandă cetățenilor orașului să încheie astfel de convenții cu operatorul de salubritate pentru a nu mai exista riscul ca în cartiere să apară depozite ad-hoc de gunoaie, punând în pericol astfel sănătatea publică. Prin Regulamentul de salubrizare și deszăpezire al municipiului Brașov aprobat prin HCL nr.149/2017 republicată, există obligativitatea încheierii de contracte pentru prestarea unei activităţi a serviciului de salubrizare (numai cu operatorul căruia autoritatea administraţiei publice locale i-a atribuit, în gestiune directă sau în gestiune delegată, activitatea respectivă). Totodată, normativul precizează că nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 800 și 1600 lei pentru persoanele fizice și 1600-2500 lei pentru persoanele juridice. Acțiunile de verificare vor continua și în celelalte cartiere ale municipiului Brașov”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov, Anca Lăutaru. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.