Două dintre testele rapide COVID, efectuate în centrul de la Primăria Braşov, au ieşit prozitive. Numărul infecţiilor din instituţie a scăzut de la de de la 26 la 8

Două din 18 teste antigen cu rezultat rapid, realizate la centrul de testare din primăria Braşov au ieşit pozitiv, astfel că instituţia a apelat la DSP pentru realizarae testelor Real Time PCR. Cele 18 teste rapide au fost realizate din 17 noiembrie, până acum. 

„Am avut zilnic testări, am avut cazuri de angajați care au fost depistați pozitiv și au fost ulterior testați PCR. Ne ajută, numărul de cazuri a scăzut în ultima săptămână, asta înseamnă că funcționează. Faptul că reușim să izolăm cazurile suspecte în timp util și că reușim apoi, acolo unde avem confirmare de îmbolnăvire, cu restul colegilor din birou, fie să desfășurăm activitatea în telemuncă, fie să mărim spațiul în care își desfășoară activitatea, a ajutat la reducerea la jumătate a numărului de cazuri“, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu. 

Prin implementarea acestui sistem de testare rapidă, dar și a celorlalte măsuri impuse la nivelul Primăriei și instituțiilor din subordinea Consiliului Local, s-a reușit ca în 10 zile numărul bolnavilor să se reducă de la 26 la 8 persoane la nivelul Primăriei Brașov. În cursul zilei de astăzi, la acest centru sunt programați pentru testare alți 9 angajați ai unei instituții din subordinea Consiliului Local.

Această abordare a problemei legate de infectările cu SARS-CoV-2 în Primăria Braşov vine după ce s-au înregistrat şi situaţii în care, la unul dintre serviciile primăriei, dintr-un număr de 13 angajați, de la depistarea unui angajat s-a ajuns la 9 confirmați pozitiv, alți 2 au fost în carantină și doar 2 au ieșit cu testul negativ, spun reprezentanţii Municipalităţii.

Centrul de testare de la Primăria Braşov foloseşte testele rapide, antigen, ce oferă rezultate în maxim 15 minute și are o acuratețe de peste 95%, după cum spune purtătorul de cuvânt al Municipalităţii, Sorin Toarcea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.