Peste 40 de cadre medicale din şcoli se vor alătura angajaţilor DSP Braşov, pentru anchetele epidemiologice. Împreună trebuie să „recupereze” restanţa de 300 de dosare COVID

Peste 40 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Braşov se vor alătura angajaţilor Direcţiei de Sănătate Publică pentru efectuarea anchetelor epidemiologice, în cazurile persoanelor cu test pozitiv de COVID-19, a anunţat viceprimarul Flavia Boghiu. 

Aceasta este o măsură menită să sprijine activitatea DSP în această perioadă în care numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut vizibil în judeţul Braşov. Directorul DSP, dr. Andrea Neculau, spune că, în contextul în care în ultimele zile au apărut câte 200   – 300 de cazuri noi în medie, personalul pe care îl coordonează a fost sub o permanentă presiune, astfel că sprijinul care va veni acum din partea cadrelor medicale de la DAS „este ca o gură de oxigen”. 

„Din punct de vedere medical, nimeni nu a fost lăsat pe dinafară. Administrativ însă, acum trebuie să recuperăm valul mare de anchete pe care le avem de făcut. Avem şi noi în cadrul DSP cel puţin şapte persoane pozitive, care s-au constituit în microfocare. Este vorba despre oameni cheie, oameni care ne ajută însă în continuare foarte mult, chiar şi de la domiciliu”, a spus directoru DSP Braşov, dr. Andrea Neculau. 

Pe lângă această măsură, Primăria Brașov a decis ca de luni să înființeze un nou centru de recoltare a probelor pentru testele COVID. Această nouă locație de recoltare va fi la Centrul pentru Persoane Vârstnice, de la Noua, de pe strada Gladiolelor. Aici vor lucra un medic și trei asistente, toți provenți din sistemul de medicină școlară coordonat de DAS. 

Potrivit directorului Direcției de Asistență Socială, Mariana Topoliceanu, acest centru va fi la parterul imobilului de pe strada Gladiolelor, separat de zona în care sunt cazați vârstnicii și cea unde se află accesul personalului. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.