Primăria Braşov vrea să amenajeze la DAS un centru de recoltare pentru testele COVID

Primăria municipiului Braşov ar putea susţine activitatea Direcţiei de Sănătate Publică, în următoarea perioadă, prin crearea unui centru de recolare a probelor pentru testele COVD şi prin asigurarea personalului specializat, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială.  Ideea a fost discutată azi de către primarul Braşovului, Allen Coliban, într-o întâlnire care a avut loc la sediul DSP şi la care au mai participat prefectul Cătălin Văsii, dr. Andrea Neculau, director al DSP Braşov şi Flavia Boghiu, consilier local ales. Măsura este menită să contribuie la reducerea incidenţei cazurilor de COVID-19.

Centrul de recoltare ar deservi cartierele Astra şi Noua

Întâlnirea a avut loc la solicitarea primarului Coliban, care dorește ca municipalitatea să sprijine activitatea DSP prin crearea unui centru de recoltare pentru testele RT-PCR la sediul Direcției de Asistență Socială a primăriei. Centrul ar urma să deservească cartierele Astra și Noua și să fie gestionat de cadrele medicale din cadrul DAS.

Tot pentru sprijinirea activității DSP, cadrele medicale din cadrul DAS vor putea efectua anchetele epidemiologice și asigura servicii de suport tip call-center, spune primarul. În acest context DAS are disponibile aproximativ 30 de cadre medicale.

În cursul zilei de mâine, directorul DSP, Andrea Neculau, va analiza, la sediul DAS, posibilitatea punerii în practică a propunerilor primarului.

DSP a stabilit procedura pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţii de testare a angajaţilor primăriei

În urma discuţiei de azi s-a stabilit și procedura pentru derulare în condiții de siguranță a activității de testare, încă de la primele simptome, a angajaților primăriei și serviciilor publice din subordinea Consiliului Local care intră în contact cu publicul.

În condițiile în care testul antigen va fi pozitiv, cadrele medicale vor prelua și probele pentru testul RT-PCR, pentru a reduce presiunea existentă pe centrele de recoltare funcționale la nivelul municipiului Brașov. Ulterior, probele vor fi analizate de laboratoarele cu care DSP-ul are contract. Odată cu confirmarea prezenței virusului prin testul antigen, funcționarul va intra în izolare până la confirmarea/infirmarea prin testul RT-PCR. În felul acesta, se reduce la minim riscul

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.