Profesoară de limba română: „Închiderea școlilor în toată țara este o greșeală”. Care sunt argumentele ei

Copiii din ciclul primar au nevoie de școală, ei nu învață să scrie de la distanță, prin internet, spune profesoara de Limba română Cristina Tunegaru, care consideră că închiderea școlilor în toată țara este o greșeală.
 
„Închiderea școlilor în toată țara este o greșeală. Copiii din ciclul primar au nevoie de școală, ei nu învață să scrie de la distanță, prin internet. Ce se întâmplă acum cu clasele pregătitoare, clasele I și a II-a în anii aceștia școlari e o catastrofă pentru viitorul lor”, a scris pe Facebook, Cristina Tunegaru.
Un alt argument al său este că copiii din mediile dezavantajate se bazează pe ceea ce le oferă școala, iar aceste pauze uriașe în școlarizare îi vor afecta profund și iremediabil. 
 
Profesoara, care are peste 33.000 de urmăritori pe FB, mai spune că, în ritmul acesta, peste câțiva ani nu ne va mai speria analfabetismul funcțional, ci numărul uriaș de copii care nu știu să scrie, să citească sau care au abandonat școala. 
„Aș vrea să văd că reușim să dezvoltăm un scenariu în care copiii vulnerabili (cei de școală primară, din medii dezavantajate) vin în continuare la școală, mai puțini într-o clasă, în timp ce alți copii ar putea învăța de la distanță, cu profesorii care au demonstrat că predau în online. Aș vrea să văd o platformă online unitară de învățare care să monitorizeze activitatea online din școlile noastre și să ofere activități de învățare tuturor elevilor, în timp ce, în paralel lucrăm la clasă cu grupurile vulnerabile. Trebuie să realizăm distanțarea fizică în școală, să ne asigurăm că lucrăm cu mai puțini copii într-o clasă, să angajăm profesori și să facem tot ce ne stă în putință să ținem școlile vii. Învățământul nu e un serviciu public secundar de care ne putem dispensa, ci trebuie să fie una dintre prioritățile statului român, așa cum este peste tot în Europa”, adaugă profesoara.
Începând de luni, toate școlile din România vor trece în scenariul online, pentru 30 de zile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.