Aproximativ 8.500 de cadre medicale din spitalele brașovene sunt pe lista de așteptare pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus

Aproximativ 8.500 de medici din spitalele din județul Brașov s-au înscris pe listele de așteptare pentru a fi vaccinate împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de directorul Direcției de Sănătate (DSP) Brașov, dr. Andrea Neculau, care estimează că cele peste 8.000 de persoane înscrise pe listă reprezintă 70% din personalul medical din unitățile spitalicești din județul Brașov.

Totuși, ea a menționat că aceasta este „prima intenție exprimată la solicitarea noastră” și se așteaptă „ca intenția să fie mai mare, pe măsură ce încrederea crește sau, eventual, dacă sunt contraindicații să mai apară și refuzuri. Dar, am încredere că personalul medical a înțeles importanța vaccinării, că este un proces sigur și că se poate vaccina în spitale, unde avem toate mijloacele”. 

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, dr. Neculau anunțat că pe listele de vaccinare sunt înscrise aproximativ 1.200 de cadre medicale și personal auxiliar, ritmul de programare fiind de 60 de persoane pe zi. 

30 de refuzuri la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov 

Pe de altă parte, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan, a spus că și la această unitate medicală s-au înscris pe liste cei mai mulți dintre salariați.

„Mai sunt aproximativ 30 de persoane care nu și-au manifestat încă dorința de a se vaccina. Mizez că după ce vaccinarea va porni la noi și vor fi administrate dozele, va crește și încrederea în acest vaccin. De fapt, vorbim în acest caz de neîncrederea față de nou pe care mulți dintre noi o avem în viața de zi cu zi”, a precizat Moldovan. 

19 centre de vaccinare în județul Brașov 

 Conform declarației directorului DSP Brașov, la nivelul județului sunt pregătite 19 centre de vaccinare, în fiecare dintre ele fiind una, două, trei, uneori chiar patru echipe. Totodată ea a menționat că după ce va ajunge în România cel de-al doilea lot de vaccinuri, va începe și imunizarea medicilor din celelalte spitale din județ. 

„La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov sunt patru echipe de vaccinare. Ne așteptăm ca la acest spital să înceapă vaccinarea până la finalul anului”, a afirmat dr. Neculau. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.