FOTO&VIDEO. În centrul Brașovului… ca la aprinderea bradului. Aproape nicio diferență între atmosfera de „stare de alertă” și cea din anii trecuți

Faptul că suntem în stare de alertă, iar autoritățile recomandă insistent evitarea aglomerației nu s-a prea „simțit” în 27 decembrie, ultima a a minivacanței de Crăciun. Aglomerație mare, trafic infernal și destul de multă relaxare. Singurul indiciu al stării de alertă a fost masca, purtată de cei mai mulți dintre trecători. 

Ca în fiecare an, după sărbătorile petrecute de regulă în familie, brașovenii au ieșit la plimbare în centrul orașului. Pe lângă localnici, au fost și turiști, iar aceștia din urmă au avut, ca re obicei, mari probleme în a găsi un loc de parcare cât mai aproape de Piața Sfatului. Aceștia din urmă urcau pe strada Mureșenilor și coborau pe Nicolae Bălcescu, unde sperau ei, se mai poate găsi un loc de parcare.

Unii au avut chiar o strategie bine pusă la punct: unul dintre pasagerii din mașină a plecat în „recunoaștere”, iar când a găsit un loc liber l-a ocupat. Ghinionul altui șofer care a venit, dar nu a putut intra pe locul aparent liber.

O discuție scurtă, fără nici un rezultat. A apărut șoferul din care a coborât persoana care a ocupat locul și parcat mașina, fără a ține seama că nu este în „unghiul potrivit”.

Celălalt șofer nu a trecut prea repede de „faza de negare” și aștepta ceva pe o bandă. Totul s-a petrecut lângă o trecere de pietoni. Dar… nu a contat. 

 

În Piața Sfatului, aglomerație de parcă era „aprinderea bradului”. Mulți oameni veniți să vadă bradul, să facă fotografii, să se miște. Cei mai mulți dintre ei aveau mască, dar densitatea de oameni din piață era destul de mare.

Destul de multă lume era și în perimetrul căsuțelor, de unde se puteau cumpăra diverse suveniruri sau produse alimentare ambalate. 

Aglomerație era și pe strada Republicii. Cineva grăbit nu avea nici o șansă să treacă repede de la un capăt la altul al străzii. De altfel, trecătorii nu aveau prea mult spațiu la dispoziție pe Republicii, având în vedere că pe stradă au rămas terasele, iar la unele magazine de la parter erau și cozi la cartofi prăjiți sau alte preparate. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.