Codlea va avea două centre de vaccinare, la care vor merge și oamenii din localitățile vecine. Amenajarea celor două centre va costa în jur de 200.000 lei

Sursa foto: codlea-info.ro

Municipiul Codlea va avea două centre de vaccinare împotriva coronavirusului, acestea urmând să deservească și orașul Ghimbav, precum și comunele Dumbrăvița și Vulcan. Anunțul a fost făcut de primarul din Codlea, Mihai Cîmpeanu, care a precizat că cele două centre vor funcționa în sălile de sport de la școlile gimnaziale nr. 2 și nr. 3, iar pentru amenajarea lor va fi nevoie de aproximativ 200.000 lei. 

Primarul din Codlea a anunțat despre amenajarea a avut discuții cu reprezentanții Prefecturii și ai Direcției de Sănătate Publică Brașov. „Conform informațiilor transmise de Prefectură, în campania de vaccinare sunt incluși aproximativ 5.000 de locuitori din Codlea. Cel mai probabil este vorba de persoanele care sunt incluse în primele două etape ale campaniei, respectiv angajații din domeniul medical și al serviciilor sociale și oamenii incluși în categoriile vulnerabile. Din Ghimbav ar urma să se vaccineze în jur de 2.000 de persoane, iar din fiecare dintre cele două comune câte 1.000 de persoane”, a declarat Cîmpeanu. 

În ceea ce privește amenajarea celor două centre, reprezentantul Primăriei Codlea a afirmat că va fi nevoie de montarea unor pereți speciali pentru stabilirea fluxurilor, dar și de achiziția unor frigidere. „Finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat. De altfel, noi nu vom putea începe lucrările până când nu ne sunt virați banii”, a mai spus Cîmpeanu. 

Pe de altă parte primarul a declarat că el se va vaccina. De altfel, el a menționat că, dacă ar fi posibil, s-ar înscrie primul pe listă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.