Deputatul Mihai Popa, prins băut la volan, va scăpa cu o amendă de 40.000 de lei

Procurorii de la Parchetul General au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu deputatul brașovean Pro România Mihai Valentin Popa, prins băut la volan în noiembrie 2019, el urmând să plătească o amendă penală de 40.000 de lei, relatează monitorulexpres.ro.

Potrivit Parchetului General, procurorii au sesizat instanța supremă, cea care ar trebui să aprobe acest acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de către deputat cu procurorii. În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii notează că, în seara zilei de 28 noiembrie 2019, deputatul a condus pe drumurile publice un autoturism, deși era băut. În urma analizei toxicologice s-a stabilit o alcoolemie de 1.25 g/l.

Prin acest acord, deputatul din Făgăraș, Mihai Valentin Popa, ar urma să plătească o amendă de 40.000 de lei, „corespunzător a 160 de zile amendă cu un cuantum al unei zile-amendă de 250 lei”.
Mihai Valentin Popa își va încheia acum primul și singurul mandat, după ce fost ales în 2016 pe listele PSD. În iunie anul trecut, el a trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România. Popa a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2017, pentru şantaj şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Popa a fost acuzat de procurori că a amenințat un primar din județul Brașov, în încercarea de a-l convinge să nu schimbe o protejată a sa aflată în conducerea unui spital din subordinea primăriei.În noiembrie 2020, Mihai Valentin Popa a fost achitat definitiv de către instanța supremă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.