Pandemia a afectat bugetele oamenilor la nivel mondial. Se vor întoarce românii la creditul cu buletinul?

În prag de 2021 tot mai mulți români se regăsesc în situația în care au nevoie de un credit, fie acesta bancar ori nebancar. Dacă vă aflați în circumstanța în care aveți nevoie de un credit rapid, vă prezentăm în acest articol câteva informaţii despre posibilitățile de împrumut oferite pe teritorul României, de către instituţiile financiare nebancare (IFN). 

În următoarele rânduri vă vom prezenta oferta de împrumut a 13 instituții financiare nebancare, conform unei analize publicate de agerpres.ro

Împrumut doar cu buletinul 2021. Se poate? Din start vă spunem că ele 13 ifn-uri ce oferă împrumuturi de durată scurtă și medie au câteva reguli imperios necesare ce s-ar putea să contravină opinei dumneavoastră despre așa-numitul împrumut doar cu buletinul în 2021.

În primul rând aceste instituții nu oferă credite doar cu buletinul, ci solicită obligativitatea unui venit minim garantat. În funcție de entitatea care vă împrumută, venitul minim garantat trebuie să pornească de la 300 lei/lunar.

Mai departe vom face o clasificare după câteva criterii pe care noi le considerăm importante înaintea aplicării pentru un împrumut. Vom discuta despre posibilitatea aplicării online, necesitatea unor garanții ori giranți și durata de obținere a împrumutului, respectiv cât de repede intrați în posesia banilor.

Acte necesare împrumut CAR

Majoritatea IFN-urilor, ori CAR-urilor cum le mai cunosc unii, vă cer să le trimiteti un buletin, să le oferiți o adresă de email, un număr de telefon și un cont bancar ori card pentru a vă putea vira banii împrumutați. Altele vă pot livra banii cash la domiciliu ori îi puteți ridica în numerar de la una din agențiile lor din orașul dumneavoastră. Totuși, obligativitatea unui venit minim rămâne în vigoare, iar această informație poate fi obținută de agenția de creditare prin acordul dvs de la Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Împrumut fără dobândă în anul 2021

Următoarele instituții financiare nebancare  oferă o dobândă de 0% pentru primul împrumut contractat de la acestea: Mobilo, CreditFix, Hora Credit, Viva Credit, Credit Prime.

Practic dacă aveți nevoie undeva la în jurul de 8.000-10.000 lei îi puteți împrumuta de la toate ifn-urile cu o limită de 2.000 lei per entitate, astfel rezultând la suma finală pentru care dispuneți de o dobândă de 0%. Acest tip de împrumut este perfect până la salariul viitor.

În final, pentru că instituțiile financiare nebancare oferă împrumuturi pe termen scurt și mediu chiar și persoanelor rău platnice ori celor care sunt raportate în biroul de credit, acestea practică o dobândă considerabilă. De aceea, sfatul specialiştilor este să luați bani împrumut de la acestea doar în cazul în care aveți o urgență pe care nu o puteți rezolva ori dacă aveți siguranța că puteți returna banii în timp util de la un salariu la altul. Altfel, veți ajunge să plătiți dobânzi mai mari decât suma împrumutată și nu ați făcut nicio afacere. Din contra, mai rău ați făcut dacă ați folosit banii pentru scop de distracție și nu urgență ori într-o mică idee de afacere. 

Sursa: agerpres.ro

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.