Renegocierea proiectului pentru Drumul Forestier Gorița, tot în stadiul de „mandatare a primarului”. Allen Coliban spune că a doua hotărâre de Consiliu Local a fost aprobată la insistențele AFIR

După ce în 2 decembrie, Consiliul Local Brașov a aprobat o hotărâre prin care l-a mandatat pe primarul Brașovului să renegocieze contractul de finanțare încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale- România (AFIR) și Municipiul Brașov (amenajarea Drumului Forestier Gorița și reabilitarea a patru drumuri forestiere), în 22 decembrie, Legislativul local a adoptat o hotărâre pe această temă. Proiectul actului normativ a fost inclus pe ordinea de zi suplimentară. Este vorba despre un proiect de hotărâre privind mandatarea primarului să reprezinte Municipiul Brașov în relația cu AFIR.
De altfel, în timpul plenului, primarul Brașovului a declarat că „am deschis negocierea cu AFIR proiectul cu finanțare europeană ce prevede realizarea Drumului Forestier Gorița și reabilitarea altor patru drumuri forestiere. Împreună cu aparatul de specialitate al Primăriei Brașov și cu Regia Publică Locală a Pădurilor am găsit, spunem noi, o variantă să înlocuim acel drum forestier (Gorița – n.r.), astfel încât, în continuare, să beneficiem de finanțare europeană pentru cele patru reabilitări prevăzute inițial. Scopul este să nu pierdem banii europeni pentru aceste reabilitări. Pentru asta, în dialogul cu AFIR ne-au fost solicitate mai multe documente. Recent, AFIR a venit cu această solicitare de a exista o împuternicire explicită, nu doar pentru acest proiect ci pentru toată relația cu această instituție din partea Municipiului Brașov. Ne-au cerut să existe o hotărâre de Consiliu Local ce desemnează primarul în această relație, ca reprezentant. Dacă mă întrebași pe mine și în timpul discuției pe care am avut-o cu secretarul general al municipiului, nu am înțeles exact de ce este nevoie de o hotărâre suplimentară, dar la insistențele AFIR am pregătit acest proeict de hotărâre. Este vorba strict de reprezentantul Primăriei Brașov în relația cu AFIR”.
Reamintim că, potrivit contractului de finanțare semnat în 15 decembrie 2017, în data de 15 decembrie 2020 proiectul „Investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice în fondul forestier proprietate publică a Municipiului Braşov” trebuie să fie încheiat, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Primăria Brașov reia discuțiile cu AFIR pentru Drumul Gorița. Pentru proiectul care include construirea acestui drum, municipalitatea brașoveană a încasat bani din fonduri europene  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.