Sectorul Cristian – Râșnov al autostrăzii Brașov – Comarnic va fi deschis de săptămâna viitoare. Drumul va funcționa ca ocolitoare a celor două localități brașovene

Peste aproximativ o săptămână se va putea circula pe sectorul de autostradă din capătul dintre Râşnov şi Cristian, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov. Pe acest sector se lucrează de mai bine de un an, pentru construirea lui de la zero. 

Pe 5 decembrie au fost realizare testele dinamice pe pasajul mare dintre Râşnov şi Cristian, astfel că după rezultatele bune constatate, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că este gata să dea drumul circulaţiei.  Ceea ce se află încă în lucru acum este amenajarea sensului giratoriu dintre Brașov și Cristian, care permite accesul pe autostradă de pe DN 73. 

Sectorul Râșnov – Cristian, cu o lungime de 6,7 kilometru și 3,7 kilometru pe drumuri de legătură va fi deschis săptămâna vitoare, după primele aprecieri ale constructorului. Acum, reprezentanții CNAIR sunt într-o perioadă de recepție a lucrărilor. Sectorul Râşnov – Cristian (cu o lungime de 6,3 km plus 3,7 km de drumuri de legătură) este parte a tronsonului Braşov – Comarnic din autostrada Braşov – Ploieşti. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest capăt de autostradă  a fost semnat la începutul lunii octombrie a anului 2017, având valoarea de 118.019.701, 80 lei, fără TVA. Constructor este Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL, care a anunțat de mai multe ori că va termina lucrările la căile de rulare în cursul acestui an. Până la finalizarea lucrărilor la celelalte tronsoane ale Autostrăzii Comarnic – Brașov, segmentul Râșnov – Cristian va fi folosit ca ocolitoare pentru cele două localități. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.