Studenții Universității Transilvania din Brașov, din nou pe primul loc în concursul autovehiculelor electrice „Twizy Contest – off the street”

Șase studenți ai Universității au câștigat pentru al doilea an consecutiv, locul 1 la competiția  națională Twizy Contest – off the street. 

Concursul a avut loc la începutul acestei săptămâni, iar studenții au trebuit să prezinte un  concept inovativ al unui model de autovehicul Renault Twizy, concept care să poată fi utilizat  ulterior și la alte tipuri de autovehicule electrice. Așa că anul acesta, tinerii din Brașov au venit  cu o idee care i-a convins pe reprezentanții Renault Twizy: mașinile electrice să poată fi  utilizate atunci când sunt încărcate. Astfel, studenții Universității Transilvania din Brașov au  propus o soluție care ar putea revoluționa conceptul de alimentare al mașinilor electrice: un  concept de „range extender”, bazat pe turbina cu gaze, care dă posibilitatea mașinilor să fie  pornite sau utilizate în timp ce bateria se încarcă. Întocmai unui laptop, care nu trebuie să stea  închis atunci când se încarcă, ci poate fi folosit, cu acumulatorul conectat.  

Competiția din acest an s-a desfășurat online, iar cele 12 de echipe participante, de la mai  multe universități din țară, și-au prezentat conceptele de la distanță. Pe 9 decembrie va avea  loc faza internațională a competiției, iar studenții Universității Transilvania din Brașov se vor  întrece cu echipe din Brazilia, Columbia, Franța, Rusia, Coreea de Sud sau Turcia.  

Echipa Universității Transilvania din Brașov este formată din studenți de la Facultățile de  Inginerie Mecanică, Științe economice și administrarea afacerilor și Sociologie și comunicare:  Titus Andrei Calen, Gabriel Popa, Adrian Gabriel Enescu, Ștefan Poienaru, Norbert Ghyulai și  Mihaela Bondoc. Echipa este coordonată de prof. dr. ing. Horia Abăităncei. 

Anul trecut, studenții Universității Transilvania din Brașov au câștigat premiul pentru cel mai  bun prototip la faza internațională, atunci când au prezentat noi funcționalități pentru  vehiculul Renault Twizy: manevrabilitate crescută a mașinii – rază de virare redusă, în  diagonală, rotație pe loc etc.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.