3 accidente cu intervenție SMURD pe pârtiile din Postăvarul. Salvamontiștii avertizează: „Stratul de zăpadă poate ascunde multe obstacole”

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost intervenit ieri în şapte cazuri în care s-au accidentat schirori pe pârtiile din Poiană şi din Postăvatul. În trei dintre aceste cazuri a fost nevoie si de intervenţia echipajelor SMURD, care au transportat victimele spre unitatea spitaliceasca pentru investigatii suplimentare.  

Salvamontiştii amintesc că toate pârtiile din zona inferioară a masivului Postăvarul sunt în continuare închise, astfel că turiştii sunt rugaţi să nu mai intre aici, pentru a nu se expune unor pericole inutile. Stratul de zăpadă este pe alocuri subţire şi poate ascunde multe obstacole, aşa cum sunt pietrele sau rigolele. Aici se şi intervine cu instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, fapt care duce la consistenţe şi planeitati diferite ale stratului de zăpadă.

De asemenea, salvamontiştii atrag atenţia că coborârea de pe masiv către statuie trebuie fcută cu instalaţii de transport pe cablu. De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 53 de situaţii, implicând 54 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a trebuit să fie evacuate de pe munte. Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranţa proprie, cât şi pentru a celor din jur!”, amintesc salvamontiştii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.