Aproape 1.400 de persoane din Braşov s-au vaccinat împotriva COVID în judeţul Braşov. O singură persoană a manifestat reacţii adverse

foto: Arhivă BvM

Instituția Prefectului – județul Brașov informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, până astăzi, 6 ianuarie 2021, au fost distribuite centrelor de vaccinare care funcționează în unitățile medicale din județ 2.255 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Numărul persoanelor vaccinate, în prima administrare, până în data de 5 ianuarie 2021 este de 1.361. Dintre acestea, o persoană a prezentat reacții adverse minore (febră, frisoane, dureri musculare), care au dispărut.

Astăzi a sosit în România a treia tranșă de vaccin anti-Covid de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea într-un comunicat de presă.

Tranșa de vaccin a venit pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Potrivt G5Media, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze; 
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 26.325 doze; 
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 20.475 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 20.475 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 17.550 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.