Ecoinsulele de la Ghimbav, montate în urmă cu mai bine de un an, devin funcționale de luna viitoare

Montate în zonele de blocuri în urmă cu mai bine de un an, pentru a accelera colectarea selectivă a deșeurilor, două dintre cele trei ecoinsule din Ghimbav nu au fost folosite până acum. Practic, și în acest moment, ghimbășenii care stau în vecinătatea acelor ecoinsule aruncă deșeurile în containere clasice, amplasate chiar în fața ecoinsulelor. Reprezentanții Primăriei Ghimbav spun că situația se va schimba în scurt timp.

„Luni a fost o nouă întâlnire cu reprezentanții operatorului de salubritate și cei ai asociațiilor de proprietari. Operatorului de salubritate i s-a pus în vedere să pună în funcțiune aceste ecoinsule până în 31 ianuarie și să distribuie cardurile și sacii pentru colectarea separată a deșeurilor”, a declarat primarul orașului, Ionel Fliundra. 

 În prezent, în Ghimbav sunt șase ecoinsule, unele dintre ele aduse de firma de salubritate Comprest, iar altele achiziționate de Primărie. 

Ecoinsulele au fante în care se introduc direrite tipuri de deșeuri (hârtie, plastic, gunoi menajer), iar deschiderea acestora se face cu ajutorul unor carduri electronice. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Ecoinsulele de la Ghimbav, montate în urmă cu mai bine de un an, devin funcționale de luna viitoare - Monitorul de Brasov - Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.