Troiţa de pe strada Curcanilor, din Şchei, aflată în grija Junilor, va fi restaurată de Primăria Braşov

Primăria va aloca fonduri și va realiza punerea în siguranță și refacerea/restaurarea „troiței închise de pe strada Curcanilor – Pajiștei“, aflată în stare de degradare, a anunţat azi arhitectul-şef al municipiului, Marlena Manolache. 

Troița se află în grija grupului Junilor Curcani și a fost închisă în ultimii ani. Starea sa de degradare a fost sesizată pe rețelele de socializare, fără însă a fi adresată o solicitare către primărie, pentru reabilitarea ei.

„În legătură cu starea de degradare a troiței de pe strada Curcanilor, menționăm faptul că în luna ianuarie vom elibera autorizația de construire în regim de urgență pentru punerea în siguranță a construcției. Am identificat și soluția financiară, din fondul de reparații de urgență, pentru documentație și pentru reabilitarea acestei troițe. În următoarea perioadă vom lansa procedura de achiziție privind proiectarea și atribuirea lucrărilor de restaurare. Vom face și un deviz estimativ, se va face o expertiză tehnică, se vor evalua toate lucrările care trebuie realizate, atât în legătură cu construcția efectivă, cât și cu pictura interioară“, a declarat Marilena Manolache, arhitectul-șef al municipiului.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.