Ziua și „pietonul” accidentat pe domeniul schiabil din Poiana Brașov

Sursă foto: Salvamont Poiana Brașov
Serviciul Salvamont Poiana Brașov a anunțat că în 3 ianuarie a fost solicitat să intervină pentru a interveni în patru cazuri în care s-au accidentat persoane pe domeniul schiabil din Poiana Brașov. 
 
„Și astăzi vorbim despre un caz în care o turistă echipată inadecvat, a decis să coboare pe picioare o pârtie foarte inclinata din masiv. A alunecat pe panta abruptă, acoperită de zăpadă dură, suferind un traumatism de membru inferior”, a anunțat Salvamont Poiana Brașov.
De altfel, și în 2 ianuarie a fost un accident similar, când „un pieton” care cobora pe pârtie pe picioarele lui s-a accidentat. 
„Cei care doresc să se plimbe pe munte trebuie să o facă doar pe traseele turistice marcate și nicidecum pe pârtii, unde i-ar putea incomoda pe schiori și unde, din cauza stratului dur de zăpadă, ar putea aluneca. Totodată turiștii neechipați corespunzător ar trebui să rămână doar în proximitatea stațiilor instalațiilor de transport pe cablu, în zonele plate ale acestora”, au continuat salvatorii montani brașoveni. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.