Brașoveanul Ionuț Banciu, înlocuit în Camera Deputaților de Cristina Vecerdi, șeful UPU SMURD Brașov

Ionuț Sorin Banciu, deputat PNL Brașov ales pe 6 decembrie, va ocupa o poziție de secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Mandatul lui va fi preluat de șeful UPU SMURD Braşov, dr. Cristina Vecerdi, ea fiind prima pe lista supleanți ai PNL pentru Camera Deputaților. 

Numirea lui Banciu nu reprezintă o surpriză, despre mutarea lui la Guvern vorbindu-se de aproximativ o lună. Totuși, inedit este faptul ca a renunțat la mandatul de parlamentar pentru un post expus „capriciilor politice”.

Ionuț Sorin Banciu nu este la prima sa experiență la acest nivel, fiind implicat în 2016 în închiderea dosarelor de infrigement pe mediu ale României în relația cu Uniunea Europeană.

Acesta a declarat că este un sentiment special să ai posibilitatea de a alege unde să activezi profesional, dar și că este determinat să răspundă pozitiv așteptărilor tuturor celor ce și-au investit încrederea în el.

Din primele detalii stabilite cu Tánczos Barna, ministru Mediului, Apelor și Pădurilor, Ionuț Banciu se va ocupa de relațiile internaționale, inclusiv cu Comisia Europeană și Direcția Afaceri Europene. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.