VIDEO. Weekend aglomerat pentru salvatorii montani. Recomandarea Salvamont Poiana Brașov: schiorii începători să rămână pe pârtiile de la baza masivului

20 de persoane s-au accidentat pe domeniul schiabil din Poiana Brașov în weekend-ul 12-14 februarie. Cele mai multe intervenții au fost duminică, când pe pârtiile din Poiană s-au accidentat 11 persoane, dintre care 7 au fost predate echipajelor Ambulanței sau SMURD.  

Cel mai probabil, în multe accidente produse duminică au fost implicați schiori începători care s-au aventurat pe pârtii care le depășeau nivelul de pregătire. De altfel, Salvamont Poiana Brașov le recomandă schiorilor începători   să rămână pe pârtiile de la baza masivului, destinate lor, adica „Bradu” și „Stadion” și să nu mai urce pe „Drumul Roșu”, care se adresează celor cu un nivel mediu de pregătire, fiind foarte lungă (5,5 km) și având secțiuni foarte înclinate.

Conform Salvamont Poiana Brașov, de la începutul sezonului de schi salvatorii montani au intervenit în Poiana Brașov în 316 cazuri, implicând 325 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

  

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. Weekend aglomerat pentru salvatorii montani. Recomandarea Salvamont Poiana Brașov: schiorii începători să rămână pe pârtiile de la baza masivului – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.