Colegiul pentru Agricultură de la Prejmer va avea o clasă de piscicultură, în sistem dual

Colegiul Agricol „Ţara Bârsei” a anunţat lansarea unei noi specializări în domeniul piscicol, începând cu anul şcolar 2021 – 2022, cea de piscicultor-prelucrător peşte. Pe lângă aceasta, Colegiul va organiza şi cursuri de formare piscicolă pentru adulți începând cu luna aprilie 2021.

„Clasa de învățământ cu specializare piscicultor-prelucrător pește va oferi 16 locuri în sistem dual și 12 locuri în sistem profesional simplu. Înfiinţarea ei vine ca răspuns al solicitărilor din mediul de afaceri piscicol. Antreprenorii se angajează să ofere elevilor baza materială pentru practică, și bursă lunară de 200 lei pentru elevii din sistem dual, cu posibilitatea angajării acestora la terminarea studiilor”, a precizat directorul Colegiului pentru Agricultură „Ţara Bârsei” din Prejmer, Flavius Foica.

Colegiul pentru Agricultură de la Prejmer este interesat să-şi extindă specializările spre domeniul pisciculturii în contextul în care nmai mulţi producători din zonă au solicitat acest lucru şi sunt dispuşi să susţină fomarea unor viitori angajaţi.

De altfel, Colegiul a organizat azi o masă rotundă cu reprezentanţii ai principalilor investitori în domeniu, din judeţul Braşov – SC Doripesco SA, Normandia SRL, SC  Marvas Rational SRL şi Cooperativa Agricolă „Păstrăvul din ţara ta”. La întâlnire au participat şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi cei ai administraţiei locale, ce vor fi implicaţi în acest proiect de învăţământ dual. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.