Consiliul Local Brașov emite o nouă hotărâre pentru proiectul Sălii Polivalente. Anul trecut, municipiul Brașov a cedat prea mult teren

Sala Polivalenta Brașov - Concept

Consilierii locali brașoveni vor modifica în ședința de plen din 24 februarie hotărârea de anul trecut, prin care municipiul Brașov a cedat Companiei Naționale de Investiții terenul necesar construirii Sălii Polivalente din Bartolomeu. Reprezentanții Primăriei Brașov susțin că această nouă hotărâre este necesară pentru că prin cea de anul trecut municipalitatea a cedat companiei inclusiv terenul pe care vor fi realizate lucrări asumate de Primăria Brașov. 

Astfel, prin actul normativ aflat pe ordinea de zi a ședinței din 24 februarie, Municipiul Brașov transferă către CNI un teren cu o suprafață de  85.405 mp, aceasta fiind suprafața necesară realizării lucrărilor asumate de companie. Anul trecut, tot printr-o hotărâre de Consiliu Local, companiei i-a fost predat un teren cu o suprafață totală de 129.704 mp. 

Sala Polivalentă va costa peste 400 milioane lei

Reamintim că Guvernul României a aprobat în toamna anului trecut indicatorii tehnico-economici ai proiectului, „Complexul multifuncțional – Sala polivalentă, Brașov”. Valoarea totală a proiectului este estimată la   404.557 milioane lei cu TVA inclus. Din această sumă, valoarea finanțată de Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții SA este de 390,398 milioane lei, iar cea cu care participă Municipiul Brașov, de 14,159 milioane lei (sumă din care este suportat costul documentației tehnice, plata unor taxe, precum și lucrările de amenajare a terenului și a realizării rețelelor de utilități). 

Sala Polivalentă, va avea o capacitate de 11.233 locuri (din care 10.075 de locuri pentru sala de joc principală și 1.158 de locuri pentru sala secundară). În această sală se vor putea organiza competiții sportive, dar și evenimente culturale. 

Proiectul mai prevede și transformarea zonelor exterioare într-o zonă de agrement. 

Proiectul va fi implementat de Compania Națională de Investiții, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 36 de luni. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.