Un nou stadion al Brașovului, cu bani de la bugetul de stat: posibil, dar nu acum. Ce a spus ministrul Cseke Attila la Brașov

Sursa foto: Digi 24

Municipiul Brașov va mai avea de așteptat până să aibă parte de un stadion nou, realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI), așa cum s-a întâmplat la Târgu Jiu și se va întâmpla la Târgoviște.
Mai exact, aflat la Brașov, unde a participat și la semnarea contractului de lucrări pentru Sala Polivalentă, ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a spus că despre realizarea unui stadion CNI la Brașov se se va putea discuta abia în momentul în care vor fi aproape gata lucrările la „Polivalentă”.

„Un oraș cum este municipiul Brașov își dorește în mod legitim să aibă o infrastructură modernă sportivă. Eu nu sunt tipul de ministru care promite. Din punctul meu de vedere, este important să luăm etapizat problemele. Acum este semnat contractul pentru sala polivalentă. Când de apropiem de finalizarea sălii polivalente, cred că va exista deschidere la Guvern, pentru promovarea unei investiții legate de construirea unui stadion. Acum, important este să ne concentrăm pe ce avem în mână”, a precizat ministrul.

Și să vrea, Guvernul nu ar avea unde să facă acum stadionul

Pe de altă parte, proiectul stadionului municipal Brașov este abia în faza căutării unui teren pe care să fie construit.

„Anul acesta avem în plan să finalizăm documentația și vrem ca pe masa Guvernului, a Companiei Naționale de Investiții să punem un proiect bun. Primul pas este identificarea terenului, asta în condițiile în care municipalitatea brașoveană nu deține un teren care să permită realizarea unei astfel de investiții. În trecut s-a vehiculat posibilitatea construirii stadionului pe actualul amplasament al Bazei Brașovia (în vecinătatea viitoarei săli polivalente – n.red), însă suprafața respectivă aparține Ministerului Educației. Anul trecut am făcut solicitări către minister pentru a prelua această bază, însă nu s-a spus că nu se vor lua astfel decizii până când nu va exista o strategie națională de descentralizare”, a declarat explicat primarul Brașovului. 

Anii trecuți s-a mai discutat despre construirea, la Brașov, a unui stadion cu finanțare de la bugetul de stat, proiectul nu a fost materializat. De exemplu, în anul 2014 se discuta despre o arenă cu o capacitate de 25.000 de locuri și o valoare estimată de 40 milioane de euro. Atunci, terenul luat în calcul pentru această arenă era cel alocat acum pentru „Polivalentă”.

1 Comentariu

  1. Intr-adevăr ăsta lipsește ! Sa jucam în liga 7-a pe un stadion nou !
    Peter Tutea ^ Aflat în treaba la romani ^ !
    Bravos națiune, halal sa-ți fie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.