Primăria Rupea a cedat terenul pentru construirea unei stații de transfer a deșeurilor. Investiția este inclusă în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Brașov

Consilierii județeni brașoveni vor dezbate în ședința de plen de astăzi un proiect de hotărâre privind preluarea de la Orașul Rupea a unui teren cu o suprafață de 50.000 mp.  Terenul respectiv va fi folosit pentru amenajarea unei stații de sortare și transfer a deșeurilor și va deservi localitățile din zonă. Investiția este inclusă în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Brașov, proiect pentru care, de mai mulți ani, administrația județeană pregătește documentația necesară obținerii fondurilor europene. 

Rupea este inclusă în Sistemul de Management Informatizat al Deșeurilor și cu o altă investiție: amenajarea unui centru de aport voluntar, unde oamenii să ducă deșeurile voluminoase inerte (mobilă, resturi din construcții etc). Și pentru acest proeict, Orașul Rupea trebuie să cedeze terenul Consiliul Județean Brașov, iar procedurile de transfer a acestuia sunt în derulare. 

Prin Sistemul de Management al Deșeurilor vor fi realizate și alte centre de aport voluntar în județul Brașov. Până acum, terenurile au fost predate de orașele Râșnov, Codlea și Zărnești. În municipiul Brașov ar trebui să se amenajeze două astfel de centre, însă municipalitatea brașoveană a găsit, până acum, un singur amplasament, în zona CET Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.