Prima reevaluare a arborilor din Brașov: 26 din 100 au scăpat de tăiere

Specialiștii Fundației ProPark au încheiat prima etapă de evaluare a arborilor din municipiul Brașov incluși în categoria celor „potențial periculoși” (cu risc de prăbușire din cauza vântului puternic, a altor intemperii sau din caua vârstei înaintate). Astfel, potrivit primarului Brașovului, Allen Coliban, specialiștii fundației au reevaluat în jur de 100 de arbori, iar pentru 26 dintre ei au ajuns la concluzia că nu este nevoie de tăiere. 

„Unii dintre ei pot intra în categoria arborilor excepționali”, a anunțat primarul, care a menționat și că „după aproximativ o săptămână de la încheierea acestui parteneriat, acesta se dovedește a fi unul benefic pentru vegetația Brașovului”. 

Reamintim că în 12 februarie Primăria Brașov a anunțat încheierea unui parteneriat cu Fundația ProPark pentru reevaluarea arborilor din municipiu incluși pe „lista de tăiere”. Decizia a fost luată după ce au fost tăiați molizii din fața Casei Armatei, măsură care a stârnit numeroase reacții în spațiul online. 

Primăria a suspendat tăierile de arbori din municipiul Brașov. Specialiștii de la Pro Park vor evalua fiecare copac de pe „lista neagră”

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.