Universitatea Transilvania amenajează un centru mobil de vaccinare, pentru cadrele didactice

Peste 300 de profesori brașoveni sunt așteptați se vaccineze vineri, 26 februarie, la centrul mobil de vaccinare de la Aula Universității Transilvania „Sergiu T. Chiriacescu”. Anunțul a fost făcut de prorectorul Universității Transilvania, Liliana Rogozea, care a precizat că pentru imunizarea cadrelor didactice se va folosi produsul AstraZeneca.

„Sunt vizate atât cadre didactice din sistemul universitar, cât și din cel preuniversitar. În acest moment, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Brașov știm să sunt aproximativ 300 de persoane eligibile pentru a fi vaccinate cu AstraZeneca, adică au sub 55 de ani. Se realizează programarea lor pentru ziua de vineri. Vor fi mai multe puncte de vaccinare, astfel încât lucrurile să meargă foarte repede. Dacă va fi nevoie, se va prelungi acțiunea și sâmbătă”, a precizat Rogozea. 

Ea a menționat că a fost aleasă Aula pentru amenajarea spațiului mobil pentru că aceasta permite funcționarea mai multor fluxuri de vaccinare, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

În ceea ce privește profesorii care au peste 55 de ani, Liliana Rogozea a spus că aceștia se pot vaccina cu Pfizer sau Moderna la Centrele de Vaccinare de la CATTIA și Căminul pentru persoane Vârstnice din Noua. „La Centrul din Cartierul Noua va exista un flux pentru vaccinarea profesorilor din sistemul universitar. Lar la CATTIA va fi un punct de vaccinare pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar”, a continuat Rogozea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.